Integrale zorg voor kwetsbare ouderen in regio Limburg

Array
Samenwerking tussen Zorggroep Cohesie en VitalHealth Software voor regionale visie

Cohesie, een coöperatie van 113 huisartsen en andere zorgverleners, met een populatie van 233.000 patiënten in Noord-Limburg, zet in op het Regionaal eHealth Platform voor integrale samenwerking. De eerste concrete uitwerking omvat de optimalisatie rond de multidisciplinaire zorg voor kwetsbare ouderen en hun omgeving.

Voorafgaand aan de keuze voor het Regionaal eHealth Platform heeft Cohesie een uitgebreid selectietraject opgezet. Op basis van de behoefte van patiënten en zorgverleners is uiteindelijk gekozen een platform met goede en flexibele aansluiting op de zorgprocessen, de mogelijkheid van participatie van de patiënt of mantelzorger en de toekomstbestendige architectuur. Hiermee kunnen zowel zorgverleners als patiënten zo veel mogelijk samenwerken voor een optimaal zorgtraject.

Bij Cohesie zijn de huisartsen koplopers in goede en eenduidige huisartsenzorg die gericht is op integrale samenwerkingen in de regio. Deze positie wordt verstevigd met het platform om samenwerkingen zo goed mogelijk te ondersteunen en de stap te maken van ketenzorg naar integrale regiozorg. Het zorgprogramma geïntegreerde ouderenzorg binnen het platform maakt nu multidisciplinaire en integrale samenwerking mogelijk voor kwetsbare ouderen inclusief hun brede netwerk, waaronder wijkverpleegkundigen en de specialist Ouderengeneeskunde. Hiermee kan de screening, registratie, samenwerking en communicatie tussen de zorgdisciplines en de patiënt optimaal functioneren.

Multidisciplinair samenwerken

Het Regionaal eHealth Platform ondersteunt multidisciplinair samenwerken rondom een centraal dossier waarbij de patiënt integraal begeleid kan worden. Het platform kan vanwege de open standaarden aansluiten op de bestaande systemen zodat sprake is van goede informatie-uitwisseling. De overstap naar VitalHealth biedt Cohesie de mogelijkheden om door te blijven groeien in de ontwikkelingen die spelen in de zorg.

Bron: VitalHealth

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen