Derde The Blind Run levert Euro 25.235,– op

Array

Ruim 115 hardlopers kwamen vandaag in Doorn in actie om geld in te zamelen voor een veelbelovend project waarmee Vereniging Bartiméus Sonneheerdt het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen wil verbeteren. De lopers deden dat op een heel speciale manier: twee aan twee, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt. De duo’s liepen op het parcours in totaal meer dan 520 gesponsorde kilometers, goed voor een bedrag van Euro 25.235,– Onder de lopers waren ook dit jaar weer diverse topsporters met een visuele beperking, waaronder paratriatleet Daniël Knegt en de paralympiërs wielrenner Vincent ter Schure en paratriatleet Joleen Hakker.

Digitale lesmethodes voor Bartiméus scholen

Aline Soerdjpal van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt: “Een geweldige dag en een geweldig resultaat. We gaan het ingezamelde geld besteden aan de ontwikkeling van modern, digitaal onderwijs dat speciaal is afgestemd op leerlingen met een visuele beperking. Voor de scholen van Bartiméus willen we bestaande digitale lesmethodes laten aanpassen en moderne onderwijsmiddelen zoals digiborden en verrijdbare grote beeldschermen aanschaffen. Kortom, de leerlingen alles bieden wat ze nodig hebben om goed mee te kunnen komen in onze snel veranderende samenleving. Zodat ze niet met 1-0 achterstaan als ze van school komen, maar ook kans maken op een opleiding en werk.”

Voor de blinde, slechtziende, geblinddoekte én ziende deelnemers was het een bijzondere belevenis.

“Ik hoop met mijn deelname aan The Blind Run andere mensen met een visuele handicap te inspireren om ook te gaan sporten,” vertelt blinde paratriatleet Joleen Hakker. “Ik wil laten zien wat er mogelijk is. En voor wie wel kan zien is het een unieke ervaring om geblinddoekt hard te lopen. Je gaat je beter inleven in hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Je moet goed communiceren met je loopmaatje. Dat kost je energie, maar uiteindelijk levert meedoen aan The Blind Run ook veel energie op, doordat je met zoveel mensen samen loopt en je inzet voor een goed doel.”

Bron: Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen