Secretaresse Erasmus MC veroordeeld tot taakstraf en terugbetaling bijna €200.000,-

0
943

Een secretaresse van de afdeling anesthesie van het Erasmus MC is veroordeeld tot taakstraf van 160 uur taakstraf en het terugbetalen van het bedrag plus gemaakte kosten. De medewerkster van de afdeling anesthesie van het Erasmus MC heeft in een periode van vier jaar 160.000 euro aan valse declaraties ingediend, zo laat RTV Rijnmond weten.

De 35-jarige vrouw diende vervalste formulieren in bij de kas-afdeling en kreeg het geld contant mee. Ze vervalste de handtekening van een leidinggevende. Soms stuurde ze zelfs collega’s om het geld te halen. Volgens haar advocaat ging het declareren erg makkelijk.

In een eerdere civiele rechtszaak werd de vrouw al veroordeeld om het totale fraudebedrag plus door het ziekenhuis gemaakte kosten terug te betalen. Dat komt neer op bijna twee ton. Ze zit nu in de schuldhulpverlening. De rechter legde maandag ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar op. De straf viel lager uit, omdat de rechter rekening hield met haar vier jonge kinderen.

Vorig artikelEmotionele fitness voorkomt werkstress
Volgend artikelLast onder dwangsom voor Cato
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.