Secretaresse Erasmus MC veroordeeld tot taakstraf en terugbetaling bijna €200.000,-

Een secretaresse van de afdeling anesthesie van het Erasmus MC is veroordeeld tot taakstraf van 160 uur taakstraf en het terugbetalen van het bedrag plus gemaakte kosten. De medewerkster van de afdeling anesthesie van het Erasmus MC heeft in een periode van vier jaar 160.000 euro aan valse declaraties ingediend, zo laat RTV Rijnmond weten.

De 35-jarige vrouw diende vervalste formulieren in bij de kas-afdeling en kreeg het geld contant mee. Ze vervalste de handtekening van een leidinggevende. Soms stuurde ze zelfs collega’s om het geld te halen. Volgens haar advocaat ging het declareren erg makkelijk.

In een eerdere civiele rechtszaak werd de vrouw al veroordeeld om het totale fraudebedrag plus door het ziekenhuis gemaakte kosten terug te betalen. Dat komt neer op bijna twee ton. Ze zit nu in de schuldhulpverlening. De rechter legde maandag ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar op. De straf viel lager uit, omdat de rechter rekening hield met haar vier jonge kinderen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen