Staatssecretaris VWS reikt Keurmerk voor Toegankelijkheid uit aan BENU Apotheek

Array
Uitreiking markeert inwerkingtreding nieuw artikel Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de heer Martin van Rijn heeft vandaag het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid uitgereikt aan BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag. Deze apotheek is de eerste in Nederland die dit keurmerk krijgt. Met deze uitreiking wordt de inwerkingtreding van een nieuw artikel aan de Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken gemarkeerd. Dit artikel bepaalt dat aanbieders van goederen en diensten en werkgevers geleidelijk aan zorg moeten dragen voor de algemene toegankelijkheid voor mensen met een beperking.`

Op 1 januari 2017 wordt dit nieuwe artikel aan de Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken toegevoegd. In Nederland zijn er naar schatting  ruim 2,5 miljoen mensen met een beperking. Dit zijn mensen met een auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperking en mensen die gebruik maken van een assistentiehond. Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid (NLKT) fungeert als waarmerk voor bestaande gebouwen met een publieke functie die in grote mate toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Het NLKT is ontwikkeld door Ongehinderd en wordt mede ondersteund door initiatiefnemer van de wet politicus Otwin van Dijk en diverse gehandicaptenorganisaties.

Toegankelijkheid

In BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag overhandigde Staatssecretaris Martin van Rijn het keurmerk aan Bart Tolhuisen, algemeen directeur BENU, en BENU-apotheker Lina Schut. Martin van Rijn: “Mensen met of zonder beperking hebben gelijke dromen en verdienen daarom gelijke kansen. En dat vereist weer gelijke toegang. Daarom is de discussie over een toegankelijk Nederland zo vreselijk belangrijk en daarom is dit Keurmerk zo belangrijk. En het staat of valt met de praktijk. Mijn felicitaties aan BENU Apotheek, een voorbeeld!”.

Bart Tolhuisen: “Ik ben trots dat wij als eerste apotheek in Nederland het keurmerk in ontvangst mogen nemen en dus zichtbaar toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Als marktleider willen wij iedereen slimme, persoonlijke en bereikbare farmaceutische zorg verlenen. In dit geval is ‘bereikbaar’ heel letterlijk. Ons doel is om in komende periode al onze apotheken aan te passen, zodat straks alle BENU apotheken het keurmerk hebben.”

Staatssecretaris Martin van Rijn reikt keurmerk voor toegankelijkheid uit aan BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag
v.l.n.r.: staatssecretaris Martin van Rijn van Ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport, BENU-apotheker Lina Schut, algemeen directeur BENU Bart Tolhuisen, directeur Ongehinderd Gerard de Nooij

Over BENU

BENU Apotheek is de grootste apotheekketen in Nederland, bestaande uit een hecht landelijk collectief van meer dan 500 BENU Apotheken. Bij BENU Apotheek staan de klanten en de kwaliteit van de dienstverlening aan hen centraal.

Over Ongehinderd

Ongehinderd is de keuringsinstantie voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De organisatie is een social enterprise welke zich inzet voor een toegankelijk Nederland. Hiervoor is de gratis Ongehinderd app en website ontwikkeld.

Bron: ­­­­­­­­­­­­­­­Brocacef Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen