NZa akkoord met overname Admiraal de Ruyter Ziekenhuis door Erasmus MC

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de melding van de overname van het Zeeuwse Admiraal De Ruyter Ziekenhuis door het Erasmus MC goedgekeurd. Dit betekent dat beide ziekenhuizen verder kunnen met de uitvoering van hun plannen.

Het Erasmus MC en ADRZ maakten in maart hun voornemen voor de overname bekend. Zij blijven zelfstandig functioneren, al gaan de specialisten van beide ziekenhuizen wel nauwer samenwerken. De cruciale zorg die beide ziekenhuizen nu bieden verandert niet.

Procedurele toets

De NZa voert bij fusies in de zorg een procedurele toets uit. Zij gaat na of beide instellingen de plannen zorgvuldig hebben afgestemd met de betrokken stakeholders, zoals de medezeggenschapsorganen en de patiënten- en cliëntenraden. Na de instemming van de NZa kunnen de ziekenhuizen hun plannen nu voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt. Die kijkt naar de gevolgen voor de concurrentie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen