Start Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten

0
860

Vandaag is het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten van start gegaan. Het Meldpunt is te vinden via het adres www.meldpuntgeneesmiddelentekortendefecten.nl. Voortaan kunnen handelsvergunninghouders en fabrikanten bij dit meldpunt terecht om te melden dat:

  • Een geneesmiddel in de handel wordt gebracht;
  • De handel van een geneesmiddel wordt stopgezet of onderbroken;
  • Een geneesmiddel in kleinere hoeveelheden in de handel wordt gebracht waardoor mogelijk een tekort ontstaat;
  • Een kwaliteitsdefect bestaat bij een geneesmiddel.

Melden gebeurt via een meldformulier. In de handleiding op de website vindt u verdere details en toelichting over de meldprocedures.

Coördinatie

De coördinatie van het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten ligt bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is opdrachtgever van het meldpunt.

Bron: IGZ

Vorig artikelAl 14 beschadigde ogen in Het Oogziekenhuis Rotterdam
Volgend artikelMeer geld voor zorg na ontslag ziekenhuis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.