ZGT maakt groene stappen

Array

Dat ZGT een actief milieubeleid voert is woensdag 18 januari op feestelijke wijze bevestigd. Milieuplatform Zorg overhandigde ZGT het officiële certificaat Milieu thermometer brons. Het bewijst dat ZGT voldoet aan de gestelde milieuwetgevingseisen. ZGT is daarmee het eerste ziekenhuis in de regio die dit certificaat heeft ontvangen. Daarnaast tekende ZGT de Green Deal waarmee het ziekenhuis bijdraagt aan het versnellen van de verduurzaming van de bedrijfsvoering van zorginstellingen. 
Grote ‘groene’ stappen op het gebied van milieuzorg en duurzaamheid voor het Twentse ziekenhuis dus. Ton Ruikes, voorzitter Raad van Bestuur zegt daarover: “Voor het milieu en haar omgeving voelen wij ons verantwoordelijk. Jaarlijks stellen we daarom een milieujaarrapportage op waarin wij verantwoording afleggen en toelichting geven over het gevoerde beleid. Een digitaal milieulogboek gebruiken wij sinds 2014. Daarin leggen we o.a. alle keuringen, inspecties en jaarrapportages vast waaraan we volgens de omgevingsvergunning moeten voldoen.” Ruikes noemt 2016 daarin een belangrijk jaar. “We hebben de volgende stap gezet naar een milieuzorgsysteem voor ZGT; het gebruik van de milieuthermometer. Dat heeft geleid tot het behalen van het certificaat voor het milieuzorgsysteem en daar zijn wij trots op!”

Wethouders milieu, afval en duurzaamheid Marcel Elferink, gemeente Hengelo en Javier Cornelissen, gemeente Almelo, waren bij de uitreiking aanwezig. Zij zijn zeer enthousiast over het milieuzorgsysteem van ZGT. “ZGT stelt zich daarin zeer proactief op en we zien dat er praktisch hard aan gewerkt wordt”.
Green deal

De green deal is een samenwerking van ruim 90 overheids- en zorginstellingen die de ambitie hebben uitgesproken dat eind 2018 80% van de ziekenhuizen en 50% van de overige zorgaanbieders een begin hebben gemaakt met de systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld door het terugdringen van administratieve lasten of het inzetten van duurzame technologie.

Fotobijschrift foto boven: Adriaan van Engelen, Milieuplatform Zorg, overhandigt certificaat milieuthermometer aan Ton Ruikes, voorzitter Raad van Bestuur ZGT. 

Fotobijschrift afbeelding 2: Ton Ruikes, voorzitter Raad van Bestuur ZGT en Rosa van der Linden, Ministerie Economische Zaken ondertekenen de Green Deal.  

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen