Alexander Monro Ziekenhuis en UMC Utrecht verdiepen samenwerking

Array

Het Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht werken samen om de kwaliteit van de borstkankerzorg naar een hoger niveau te brengen. Vanuit dit oogpunt houdt klinisch geneticus dr. Margreet Ausems, werkzaam op de afdeling Genetica van het UMC Utrecht, vanaf 1 februari spreekuur in het Alexander Monro Ziekenhuis. Haar werkzaamheden concentreren zich op erfelijkheidsonderzoek. De formele samenwerking tussen beide ziekenhuizen kwam begin 2016 tot stand, dit spreekuur geeft hier verdere invulling aan.

Genetisch onderzoek belangrijk voor behandelkeuze en vroege opsporing

Vrouwen die drager zijn van een genafwijking hebben vaak een verhoogde kans om nog een keer borstkanker te krijgen. Genetisch onderzoek kan daarom van grote invloed zijn op de keuze van het behandeltraject. Daarnaast kan het bijdragen aan vroege opsporing van borstkanker bij vrouwen met een verhoogd risico. Genetisch onderzoek geeft inzicht in mogelijke risico’s voor familieleden en zorgt voor bewustwording. “Wij vinden het belangrijk dat genetisch onderzoek en informatie hierover zichtbaar en snel toegankelijk is voor iedereen die dit nodig heeft”, aldus Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis. “Borstkanker kàn erfelijk zijn,” aldus Margreet Ausems van het UMC Utrecht. “Het is belangrijk dat erfelijkheidsonderzoek wordt aangeboden aan alle vrouwen die hiervoor in aanmerking komen. De uitkomst van genetisch onderzoek is van belang voor de patiënt en ook voor haar familieleden.”

Samenwerking combineert beste van 2 werelden

Het Alexander Monro Ziekenhuis onderscheidt zich onder andere door hoogwaardige multidisciplinaire borstkankerzorg te combineren met persoonlijke aandacht. De samenwerking met het UMC Utrecht maakt het mogelijk om ook academische zorg te bieden aan borstkankerpatiënten die dat nodig hebben. Het Alexander Monro Ziekenhuis zal zich, samen met het UMC Utrecht, inspannen om elke individuele patiënt de best passende en veilige zorg aan te bieden.

Bernou Huizinga (chirurg) en Marjolein de Jong (bestuurder) van het Alexander Monro Ziekenhuis heten Margreet Ausems van harte welkom.

Bron: Alexander Monro Ziekenhuis 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen