Feestelijke aftrap Annature geboortezorg

Array
Breda landelijk voorop als het gaat om integrale geboortezorg

Op woensdagmiddag 8 februari 2017 vond in hotel Nassau in Breda de feestelijke startbijeenkomst plaats van de nieuwe geboortezorg-organisatie Annature. Minister Schippers benadrukte tijdens de bijeenkomst dat Breda landelijk voorop gaat als het gaat om de integrale geboortezorg. Alle geboortezorgprofessionals in Breda en omstreken waren uitgenodigd en maakten, door middel van het gooien van bollen wol, de kracht van het samenwerkingsverband letterlijk zichtbaar. Het doel van Annature: de zorg voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind nog beter maken en het terugdringen van babysterfte. Partijen komen hiermee tegemoet aan de landelijke oproep van minister Schippers om regionaal de geboortezorg beter te organiseren.

Koploper

Hoewel in veel regio’s de samenwerking tussen verloskundigen uit de 1e en 2e lijn, gynaecologen, kinderartsen en kraamverzorgenden wel op gang komt, is Breda er écht klaar voor. Zwangere vrouwen krijgen een vast klein team van zorgprofessionals in hun buurt. Verloskundigen en gynaecologen bekijken vervolgens samen wat het beste zorgpad is voor de cliënt. Daarbij heeft de cliënt zelf ook een belangrijke stem. Bevallen kan thuis, of in geboortecentrum Origine als het kan en in het ziekenhuis als dat medisch noodzakelijk is. Waarbij alle professionals vanuit hetzelfde cliëntdossier gaan werken. Zodat iedereen altijd dezelfde informatie voor handen heeft en de zwangere vrouw haar verhaal maar één keer hoeft te vertellen. Dat is de zorg op maat waar Annature voor staat en waar cliënten op kunnen vertrouwen.

Beschuit met muisjes

Terwijl in juni vorig jaar verloskundigen in Amsterdam massaal het Museumplein op gingen om hun protest tegen de plannen van de minister te laten horen, gingen in Breda de zorgprofessionals gewoon door met de oprichting van Annature. Daarbij werden zij vanaf het begin steeds gesteund door de zorgverzekeraars, waarbij CZ een belangrijke rol heeft gespeeld. Vandaag zag Annature geboortezorg dan ook officieel het licht. Na afloop van de bijeenkomst gingen verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en kraamverzorgenden in Breda de Grote Markt op met beschuit met muisjes. Zo maakten zij wereldkundig dat zwangere vrouwen en hun ongeboren baby’s in deze regio kunnen rekenen op de beste zorg voor moeder en kind.

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen