Kennisdelen, fysiotherapeuten kijken mee met operatie in het St. Anna Ziekenhuis

0
962

Orthopedie Geldrop van het St. Anna Ziekenhuis geeft fysiotherapeuten uit de regio de mogelijkheid om live, via een videoverbinding, mee te kijken bij twee orthopedische operaties: plaatsing van een totale knieprothese en totale heupprothese. Afgelopen vrijdagmiddag 10 februari kreeg een vijftigtal fysiotherapeuten deze kans al en komende vrijdag (17 februari) volgt wederom een sessie. Doel van deze middagen is kennisdelen en samen werken aan een zo’n soepel mogelijk behandeltraject voor de patiënt.

Via een videoverbinding kunnen de deelnemers de operaties ‘realtime’ volgen en tegelijkertijd vragen stellen aan de orthopeed in de operatiekamer. Na de operaties is er de mogelijkheid tot het volgen van workshops. De operaties en de workshops bieden samen een mooi inkijkje in de zorg rondom patiënten die vaak zowel door eerstelijnszorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, huisartsen, etc) als tweedelijnszorgverleners (o.a. orthopeden) worden behandeld.

Pure winst

De eerste sessie afgelopen vrijdag was succesvol, de aanwezigen waren enthousiast.”Zo’n bijeenkomst is heel waardevol!”, aldus Dirk Das één van de aanwezige orthopedisch chirurgen van het St. Anna Ziekenhuis. “De operaties en de discussies hierover zorgen dat de verschillende betrokken professionals – of dit nu een fysiotherapeut, huisarts of orthopeed is – gezamenlijk de zorg voor een patiënt nog beter kunnen organiseren. Door dit soort sessies begrijp je elkaar beter, leer je van elkaars werkwijzen en ervaar je de mogelijkheden die de verschillende behandelingen bieden. Dat is pure winst voor ons als professionals maar zeker ook voor de patiënt.”

Continu leren

Orthopedie Geldrop van het St. Anna Ziekenhuis organiseert jaarlijks meerdere bijeenkomsten voor zorgpartners (huisartsen, fysiotherapeuten, e.d.) om kennis te delen, te leren van elkaars ervaringen en waar mogelijk ook om (erger) letsel bij cliënten te voorkomen (preventie).

Tijdens de live surgery bijeenkomst op 10 februari jl. is ten behoeve van deze kennisdeling en ter bevordering van de samenwerking het kennisplatform Orthopedie gelanceerd.

Bron: St. Anna Ziekenhuis

 

Vorig artikelSchippers wil daling aantal mensen met depressie van 30 procent
Volgend artikelKok aan bed: mensen met kanker gaan beter eten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.