Speurneuzen centraal in nieuwste tv-commercial van KNGF Geleidehonden

Array

KNGF Geleidehonden lanceert vandaag een tv-commercial over honden die worden opgeleid om darmkanker op te speuren. Deze medische detectiehonden kunnen in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan de vroege diagnose van darmkanker. Want ‘we zijn er niet alleen voor mensen die niet kunnen zien, maar ook voor mensen aan wie nog niets te zien is’.

De organisatie is vooral bekend van de blindengeleidehonden voor visueel beperkte mensen. De afgelopen jaren lieten diverse campagnes zien dat de stichting ook honden opleidt voor mensen met een andere beperking of stoornis, zoals de buddyhond voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis. In de nieuwste commercial staat een heel ander type hond in de schijnwerpers: de medische detectiehond.

Ontlastingsmonsters

Deze viervoeters doen hun knappe speurwerk niet in dienst van een baas met een beperking, maar zij worden opgeleid om mee te werken aan een onderzoek waarin zij darmkanker ontdekken in ontlastingsmonsters. KNGF Geleidehonden en samenwerkingspartner VUmc hopen met het onderzoek aan te tonen dat de speciaal opgeleide honden een bijdrage kunnen leveren aan de vroege diagnose van darmkanker.

KNGF Geleidehonden biedt de commercial aan bij de tv-zenders, zodat zij deze kunnen inzetten op de plekken in de reclameblokken die niet zijn verkocht. Reclamebureau Selmore tekende wederom voor het creatieve concept. Het bureau maakte onder meer de commercial ‘Buddyhond’, die in 2015 een Gouden Loeki won. De regisseur is Krijn van Noordwijk.

Bekijk de commercial over het onderzoek met de medische detectiehonden op www.geleidehond.nl/kngfmedischedetectiehond
KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds)

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis wordt tegenwoordig ook ingezet voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een fysieke beperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Het kennis- en innovatiecentrum KNGF Campus onderzoekt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hond en wetenschap, zoals de inzet van medische detectiehonden of de rol van Google Glass voor geleidehondenbazen.

Bron: KNGF

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen