Medicalfacts.nl vanaf vandaag beschikbaar via HyperText Transfer Protocol Secure

0
1650

We zijn er wel even mee bezig geweest. Maar al dat werkt heeft er toe geleid dat MedicalFacts beschikbaar is via HyperText Transfer Protocol Secure, afgekort HTTPS. We hebben deze uitbreiding op het HTTP-protocol geimplementeerd met als doel een veilige uitwisseling van gegevens. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden.

HTTPS wordt op MedicalFacts gebruikt privacy-gevoelige informatie zoals naam, BIG-nummer en andere persoonsgegevens uit te wisselen. Een TLS-verbinding versleutelt hierbij het HTTP-verkeer, waardoor het verkeer, als het onderschept wordt, niet uit te lezen valt zonder het encryptie-algoritme te kraken. Dit in tegenstelling tot normaal HTTP-verkeer. Dit wordt namelijk als onversleutelde tekst over de verbinding verstuurd, waardoor het zonder iets te kraken uit te lezen valt als het onderschept wordt.

We zijn heel trost en blij dat wij de website naar een nieuw level hebben weten te brengen