De MAX Academie: webcolleges voor ouderen ” Lang leve leren!”

Array

Vanaf vandaag (maandag 24 april) kunnen ouderen college volgen op de website www.maxvandaag.nl. Onder de noemer ‘De MAX Academie’ biedt Omroep MAX vijftigplussers relevante colleges, lezingen en presentaties, in de vorm van online video’s aan. De eerste tiendelige collegereeks Gezond en gelukkig oud worden wordt verzorgd door Leyden Academy on Vitality and Aging.

Aan de hand van tien videocolleges geven wetenschappers van kennisinstituut Leyden Academy inzichten voor een gezond en gelukkig lang leven. Thema’s zijn onder meer voeding, beweging, medicijngebruik, cognitie bij ouderdom en beeldvorming van het ouder worden.

Healthy Ageing

De colleges worden gegeven door verouderingswetenschapper dr. David van Bodegom, neurowetenschapper dr. Lex van Delden, klinisch psychologe dr. Josanne Huijg, hoogleraar ouderengeneeskunde prof. dr. Joris Slaets, antropologe dr. Jolanda Lindenberg, en voedingsdeskundige ir. Marieke van der Waal. Meer informatie over het team van wetenschappers vindt u hier.

De MAX Academie

Leren is leuk! Dus waarom zou u stoppen met leren? Onder het motto ‘Lang leve leren’ biedt de MAX Academie speciaal voor vijftigplussers gemaakte cursussen en colleges aan. Op dit moment is het college ‘Biologie van veroudering’ van dr. David van Bodegom beschikbaar. Iedere vrijdag wordt een nieuw college toegevoegd. Aan de slag? Bezoek dan direct de MAX Academie via www.maxvandaag.nl/max-academie

Bron: MAX Vandaag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen