Bewoners en Woongroep De Eijk openen nieuw complex

0
1602
Wethouder Tom Horn reikt Meer Voor Elkaar Pluim uit tijdens feestelijke opening Wooncomplex De Eijk

In het bijzijn van wethouder Tom Horn (Haarlemmermeer) en Cees van Boven (bestuurder Woonzorg Nederland) hebben bewoners op 18 mei ‘17  wooncomplex De Eijk officieel geopend. Op het terrein van voormalig verpleeghuis Eijkenhove is dit nieuwe wooncomplex in Hoofddorp gerealiseerd. Veilig, zelfstandig en betaalbaar wonen staan hier centraal met ruimte voor ontmoeting. Tijdens de feestelijke opening was er een proeverij van de activiteiten die in de Eijk georganiseerd worden door de Woongroep.

Veilig, zeker en gezellig

Mevrouw Pijpers en mevrouw Wassenaar deden de officiële openingshandeling gaan doen: “Wij wonen hier nu een half jaar en het is fijn wonen in De Eijk. Wij voelen ons hier veilig. Iedere woning heeft een intercom, dus je weet wie je binnen laat. We hoeven in de toekomst ook niet meer te verhuizen: de woningen zijn drempelvrij en er is een lift aanwezig.  En ook niet onbelangrijk: het is hier erg gezellig. In de ontmoetingsruimte is heel veel te doen en in de keuken wordt  gekookt en gezamenlijk gegeten.”

Samen zelfstandig

Cees van Boven benoemde in zijn speech het belang van ruimte voor ontmoeting en sociale contacten. “Meer en meer wordt van mensen verwacht dat zij zolang mogelijk zelfstandig blijven  wonen. Velen willen dat ook, maar dan wel samen zelfstandig wonen. Ruimte voor ontmoeting is belangrijk. Dat kan hier volop in wooncomplex de Eijk.”

Wethouder Tom Horn roemde de bewoners en vrijwilligers van De Eijk: “ Ik ben wethouder Wonen, Zorg en Welzijn. Alle drie die aspecten komen samen hier in De Eijk door de inzet van veel bewoners en vrijwilligers. Dat verdient een pluim; de Meer voor elkaar Pluim van gemeente Haarlemmermeer welteverstaan!”

Volop activiteiten in De Eijk

Woongroep de Eijk heeft de beschikking over een groot netwerk met vrijwilligers die zich inzetten om allerlei activiteiten te organiseren of begeleiden. Naast de vrijwilligers van de Woongroep hebben zich ook al bewoners aangemeld om hun talenten te delen met andere bewoners. Zo organiseren bewoners wandelochtenden, bingo, schilderen en collages maken. Het is een vliegende start en als meer bewoners een activiteit willen opzetten om de gemeenschap levendig te houden, dan kan dat.

De Eijk

Voorheen bestond Eijkenhove uit traditionele zorgwoningen. Nu bestaat De Eijk uit comfortabele, zelfstandige woningen. Het wooncentrum bestaat uit twee gebouwen met in totaal 86 driekamerwoningen. De Eijk ligt in het centrum van Hoofddorp, maar in een rustige groene omgeving met een ruim opgezette parkachtige tuin. Er stopt een bus voor de deur en er is parkeergelegenheid op het terrein. Vrijgekomen woningen worden aangeboden via WoningNet. De woningen worden toegewezen op basis van een inschrijfduur en zijn bestemd voor personen van 55 jaar en ouder. Het adres van De Eijk is Van den Berghlaan, 2132 AV Hoofddorp.

Over Woonzorg Nederland

Woonzorg Nederland biedt passende woonruimte aan senioren en mensen met een beperking die beschut of beschermd willen wonen. De woningen en dienstverlening ondersteunen de behoefte aan veiligheid, betaalbaarheid en ruimte voor ontmoeting voor de bewoners. Woonzorg Nederland wil haar klanten de mogelijkheid bieden om optimaal deel te nemen aan de samenleving. Om hen daarbij te ondersteunen, wordt samengewerkt met lokale partijen die hetzelfde doel nastreven.

Bron: Woonzorg