Zo werkt de huisartszorg fungeert met visualisaties en korte teksten als wegwijzer

0
751
Stethoscope and glasses on black laptop
Boek geeft inzicht in de geldstromen, wetten en spelers van huisartsenzorg

Wat zegt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) over de huisartsenzorg? Welke zorgverleners werken er in de huidige huisartsenpraktijk? Hoe verdienen huisartsen hun geld? De huisartsenzorg in Nederland zit niet eenvoudig in elkaar. Het boek Zo? werkt de huisartsenzorg geeft antwoord aan huisartsen, bestuurders, beleidsmakers en patiënten.

Huisartsen zijn de gidsen van de gezondheidszorg, het eerste aanspreekpunt voor mensen die zich niet lekker voelen en op zoek zijn naar een oplossing. Daarom is het belangrijk dat helder is hoe de – best complexe – huisartsenzorg in Nederland in elkaar zit en wordt gefinancierd. Het boek Zo? werkt de huisartsenzorg legt uit wat de rol van de huisarts is in het huidige zorgstelsel aan de hand van heldere visualisaties en bondige teksten. Een must voor huisartsen (in opleiding), bestuurders, beleidsmakers, patiënten(verenigingen) en andere geïnteresseerden die willen weten hoe de huisartsenzorg in Nederland georganiseerd is.

Het boek is de nieuwste publicatie van Platform Zo? werkt de zorg in samenwerking met de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) en SBOH (werkgever van huisartsen in opleiding) en PROFclass (post- specialistische opleiding voor huisartsen). “Het boek is een gids voor de ondernemende huisarts die een proactieve en leidende rol wil spelen in het steeds complexere zorgveld van de eerste lijn”, aldus Yvonne Guldenmond-Hecker van PROFclass.

Wegwijzer

Over het belang van het boek Zo? werkt de huisartsenzorg zegt Kees Esser, bestuurder SBOH: “Huisarts worden is ook leren hoe de huisartsenzorg werkt. Daarom doet de SBOH mee.”
Karel Rosmalen, hoofd Beleid en Ontwikkeling van de Landelijke Huisartsen Vereniging vult aan:
“Zo? werkt de huisartsenzorg wijst alle betrokkenen snel de weg in een steeds ingewikkelder gezondheidszorgsysteem. Inzicht hierin is nodig om goede zorg te leveren en te ontvangen.”

Platform Zo? werkt de zorg

Het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan tillen door Nederland te voorzien van heldere en objectieve feiten. Dat is de missie van het Platform Zo? werkt de zorg. Het platform maakt informatie over het zorgstelsel inzichtelijk en begrijpelijk, samen met De Argumentenfabriek. De partners van het platform zijn: VvAA, NVZ, NFU, Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, LAD, Vilans, Erasmus iBMG, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland en RIVM.

Praktische informatie

Zo? werkt de huisartsenzorg verschijnt op 6 juni 2017 en is verkrijgbaar bij webshops en in de boekhandel. Het boek kost € 20,00, het e-book (voor gebruik op laptops en tablets) kost € 10,00.
Voor afname van meer dan 10 stuks e?n voor het aanvragen van een recensie-exemplaar: mail naar info@zowerktdezorg.nl.

Bron: zowerktdezorg

 

Vorig artikelPlafonddelen van Spoedeisende Hulp VieCuri Venlo ingestort, geen gewonden
Volgend artikelDriehonderd kinderen verkennen techniek en zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.