Chloorarme zwembaden

0
3379

Zwemmen kan voor menigeen met eczeem zorgen voor een verergering van het eczeem. Vooraf insmeren met een vette zalf en na afloop douchen en wederom insmeren met een vette zalf kan verergering voorkomen. Het is niet alleen het chloor dat zorgt voor de verergering. Een beetje chloor kan zelfs goed zijn (bron).

Er zijn nieuwe technieken die ervoor zorgen dat het zwembadwater minder chloor bevat, zoals zoutelectrolyse (ZE), ozon (O) of Advanced Oxidation System (AOS). De zwembaden die hiervan gebruik maken bevatten minder chloor dan bij de standaard systemen, maar zijn niet chloor-vrij. Dat is wettelijk ook niet toegestaan. Er is een aantal chloorvrije baden, zoals zoutbaden, natuurbaden of de kuurbaden die gebruik maken van thermaalwater.

Op de website van de VMCE vind je een lijst met zwembaden en de techniek waarvan ze gebruik maken. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg desgewenst het zwembad alvorens u er gaat zwemmen. De VMCE behartigt de belangen van mensen met constitutioneel eczeem, faciliteert lotgenotencontact en geeft voorlichting en informatie over constitutioneel eczeem.

Bron: VMCE