Nieuwe decaan Erasmus MC per 1 september 2017

Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft prof. dr. J.P.T.M. (Hans) van Leeuwen met ingang van 1 september 2017 benoemd tot decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Conform de afspraken tussen het Erasmus MC en de EUR heeft de Raad van Toezicht van het Erasmus MC professor Van Leeuwen met ingang van dezelfde datum benoemd als lid Raad van Bestuur van het Erasmus MC.  Stafconvent, ondernemingsraad en de cliëntenraad hebben positief geadviseerd over deze benoeming.

Hans van Leeuwen heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden. Hij werkt sinds 1988 in het Erasmus MC als staflid en onderzoeker bij de afdeling Inwendige Geneeskunde. Gedurende deze tijd heeft hij onder meer leiding gegeven aan een onderzoeksprogramma op het gebied van Calcium en Botstofwisseling, en was hij hoofd van de laboratoria Inwendige Geneeskunde. Sinds 2015 is Hans van Leeuwen werkzaam geweest als prodecaan Onderzoek en directeur van de pijler Onderwijs en Onderzoek. Daarnaast is hij ook bestuurslid van de American Society for Bone and Mineral Research.

Internationaal-georiënteerde onderzoekslijn

Hans van Leeuwen ziet deze stap als een prachtige kans om zijn ervaring opgedaan tijdens het opbouwen van een internationaal-georiënteerde onderzoekslijn, het geven en organiseren van onderwijs en het starten van een spin-off bedrijf in combinatie met zijn ervaring uit bestuurlijke functies in te zetten voor het Erasmus MC. Hij ziet het als een grote uitdaging om het onderwijs en onderzoek te versterken in lijn met te verwachten veranderingen in kliniek, diagnostiek en patiëntenzorg in de nabije en verdere toekomst. Hierbij zijn focus, innovatie en synergie sleutelwoorden en zal er speciale aandacht zijn voor de ontwikkeling van talenten die de toekomst vorm moeten geven.

De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur zijn zeer verheugd met de benoeming van Hans van Leeuwen en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen