ZGT maakt televisie over borstkanker

Array
Wat komt er allemaal op je pad nadat je de diagnose borstkanker hebt gekregen? Daarover spreken artsen van het ZGT in de livestream die donderdagavond 12 oktober vanaf 19.00 uur is te volgen via de website van het ziekenhuis.

ZGT TV is een liveserie, waarbij specialisten en andere tafelgasten specifieke aandoeningen bespreken. Aan de hand van persoonlijke verhalen, bijzondere ingrepen en betrokken specialisten, krijgen patiënten en naasten een unieke kijk in de zorg van ZGT. Tijdens deze uitzending van ZGT TV staat borstkanker centraal. Vragen als “Wat is borstkanker?” en “Hoe kan borstkanker worden behandeld?” worden tijdens deze uitzending beantwoord.
Borstkankermaand
Het ziekenhuis koos het onderwerp voor deze eerste livestream vanwege de landelijke borstkankermaand, die maandag van start ging. Onder meer oncologisch chirurg Daniëlle de Leeuw  schuift aan om te vertellen over de behandeling van de aandoening.
Vragen
Kijkers kunnen hun eigen vragen insturen via Twitter (@ZGT_info) of e-mail ([email protected]). De tafelgasten beantwoorden een aantal van de vragen live tijdens de uitzending.
Kijken
De artsen praten onder meer over de chirurgische ingreep die bij een behandeling komt kijken en wanneer er wordt gekozen voor radiotherapie of chemotherapie. Is borstkanker erfelijk en is de ziekte te voorkomen? Op die vragen gaan deskundigen in tijdens de livestream, die te bekijken is via www.zgt.nl/tv
Bron: ZGT

Bewaren

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen