Bent u klaar voor de O&I-dialoog met zorgverzekeraars?

0
688

Inzet van de Organisatie en Infrastructuur-gelden:
Nu (mee) denken, straks doen!

De nieuwe bekostiging Organisatie en Infrastructuur (O&I) stimuleert multidisciplinaire regionale samenwerking. Vanuit de visie dat de eerste lijn een belangrijke rol speelt bij de opvang van de groeiende zorgvraag en het beperken van de zorgkosten, worden momenteel stappen gezet om de voorwaarden hiertoe te creëren.

Bent u klaar voor de O&I-dialoog met zorgverzekeraars?

Voor de implementatie van de O&I-gelden is 2018 een overgangsjaar. Tegelijkertijd is de beleidsontwikkeling bij zorgverzekeraars voor de periode daarna reeds volop gaande. Veel zorgverzekeraars zoeken daarbij interactie en de dialoog met de eerstelijnszorgorganisaties.

Heeft u al nagedacht over een herstructurering van uw zorgregio? Bent u klaar voor de dialoog met zorgverzekeraars? Levert u daar ook een doordachte bijdrage aan?

Zeer recent, op 1 november 2017, vond de eerste O&I workshop van het Jan van Es Instituut plaats. De deelnemers constateerden dat een goede voorbereiding op een dergelijk traject bijzonder nuttig is! Het doel van deze eendaagse workshop is organisaties te stimuleren om met goede plannen te komen voor multidisciplinaire regionale samenwerking. Plannen die passen in het (denk)stramien van de zorgverzekeraar.

Bron: Jan van Es Instituut 

 

Vorig artikelDe drie winnaars van de Mantelzorg Awards 2017 zijn bekend
Volgend artikelDiabetesregister voor betere zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.