Deventer Ziekenhuis over op noodstroom

0
575

Het Deventer Ziekenhuis draait op noodstroom. Dit is het gevolg van dips in de elektriciteitsvoorziening. Door de storm bewegen de hoogspanningskabels waardoor de levering van stroom niet constant is.Om geen last te hebben van eventuele uitval of spanningsverschillen op het hoofdnet, is het ziekenhuis uit voorzorg overgeschakeld op noodstroom. Dit heeft geen gevolgen voor de reguliere zorg. Spreekuren gaan gewoon door. Excuses voor eventueel ongemak.

,,En dat kunnen we niet hebben als ziekenhuis. In zo’n situatie schiet automatisch de noodstroom aan. Alles gaat hier gewoon door. De spoedpost is ook normaal geopend. We kunnen heel lang vooruit met noodstroom. Pas als de situatie weer stabiel is gaan we terug naar de normale situatie.”

Tijdelijk andere in- en uitgang

Vanwege de storm is de hoofdingang van het Deventer ziekenhuis tijdelijk afgesloten. Er bestaat risico op losvliegende delen. De ingang en uitgang van het Deventer ziekenhuis zijn via de parkeergarage gewoon te bereiken. Er staan begeleiders bij de entree om mensen de weg te wijzen.

Bron: Deventer Ziekenhuis