Zondag 4 februari Wereldkankerdag

0
438

Wereldkankerdag is bedoeld om het bewustzijn rondkom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun omgeving te onderstrepen. Kijk voor meer informatie op www.wereldkankerdag.nl Op 4 februari is het Wereldkankerdag, een dag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker.

Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat van het ene op het andere moment je wereld letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Dat geldt voor jezelf, maar ook voor je gezin, familie, vrienden en andere naasten. Naast medische zorg is ook ondersteuning op andere gebieden van belang. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voedingsadvies bij een operatie of chemokuur, fysiotherapie voor een zo goed mogelijke conditie, advies bij vragen over werk, gezin en sociale contacten en begeleiding bij het verwerkingsproces.

Het St. Anna Ziekenhuis besteedt aandacht aan Wereldkankerdag middels een informatieochtend met lezingen.

Informatieochtend

Op zondag 4 februari kunnen mensen met kanker, hun naasten en andere geïnteresseerden voor informatie terecht in de centrale hal van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Van 11.30 tot 13.30 uur staat een team van diverse professionals klaar om antwoord te geven op niet-medische vragen rondom kanker.

Lezingen

Tijdens de ochtend staan er ook enkele lezingen op het programma.

  • Maatschappelijk werk: Kanker zet niet alleen jouw wereld op z’n kop, maar ook die van je omgeving’.
  • Diëtetiek: ‘Moet je anders eten als je kanker hebt?
  • Fysiotherapie ‘Het belang van bewegen bij kanker’.
  • Dienst geestelijke verzorging: ‘Kanker zet je wereld op z’n kop, wat nu?’

U bent van harte welkom bij de informatieochtend en de lezingen. Aanmelden is niet nodig.