Zondag 4 februari Wereldkankerdag

Array

Wereldkankerdag is bedoeld om het bewustzijn rondkom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun omgeving te onderstrepen. Kijk voor meer informatie op www.wereldkankerdag.nl Op 4 februari is het Wereldkankerdag, een dag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker.

Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat van het ene op het andere moment je wereld letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Dat geldt voor jezelf, maar ook voor je gezin, familie, vrienden en andere naasten. Naast medische zorg is ook ondersteuning op andere gebieden van belang. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voedingsadvies bij een operatie of chemokuur, fysiotherapie voor een zo goed mogelijke conditie, advies bij vragen over werk, gezin en sociale contacten en begeleiding bij het verwerkingsproces.

Het St. Anna Ziekenhuis besteedt aandacht aan Wereldkankerdag middels een informatieochtend met lezingen.

Informatieochtend

Op zondag 4 februari kunnen mensen met kanker, hun naasten en andere geïnteresseerden voor informatie terecht in de centrale hal van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Van 11.30 tot 13.30 uur staat een team van diverse professionals klaar om antwoord te geven op niet-medische vragen rondom kanker.

Lezingen

Tijdens de ochtend staan er ook enkele lezingen op het programma.

  • Maatschappelijk werk: Kanker zet niet alleen jouw wereld op z’n kop, maar ook die van je omgeving’.
  • Diëtetiek: ‘Moet je anders eten als je kanker hebt?
  • Fysiotherapie ‘Het belang van bewegen bij kanker’.
  • Dienst geestelijke verzorging: ‘Kanker zet je wereld op z’n kop, wat nu?’

U bent van harte welkom bij de informatieochtend en de lezingen. Aanmelden is niet nodig.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen