Blinden en slechtzienden ervaren Amsterdam Museum

Array
Gisterenmiddag beleefden blinden en slechtzienden voor het eerst het Amsterdam Museum. Een groep van tien bezoekers kreeg van een museumdocent van Oogtours een rondleiding speciaal voor mensen met een visuele beperking.

Judikje Kiers, directeur van Amsterdam Museum: ‘’Een museum bezoeken is voor mensen met een visuele beperking lastig omdat een museum heel visueel is ingesteld. Er is van alles te zien. Een museum ervaren kan echter ook met andere zintuigen. Deze middag werd de geschiedenis van de stad via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht. Een unieke mogelijkheid die wij meerdere keren per jaar zullen aanbieden en waardoor blinden en slechtzienden ook in ons museum volop mee kunnen doen.’’
Het Amsterdam Museum is een van de weinige musea in Amsterdam die speciale tours voor blinden en slechtzienden aanbiedt. De volgende tour zal plaatsvinden op zondag 11 maart.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen