Kinderneuroloog en slaapdeskundige Sigrid Pillen wint de Vrouw in de Media Award 2017 Noord-Brabant!

Array

Kinderneuroloog en slaapdeskundige Sigrid Pillen nam gisterenavond de Vrouw in de Media Award voor Noord-Brabant in ontvangst. Pillen heeft zich in 2017 volgens 39 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd omdat ze in begrijpelijke taal de complexe achtergrond en impact van slaapstoornissen onder de aandacht brengt. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Sigrid Pillen is als kinderneuroloog verbonden aan het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en wijdt zich aan slaapstoornissen bij kinderen. Daarnaast is Pillen voorzitter van de vereniging Kind & Slaap. Volgens de stemmers is Pillen een bevlogen arts die in de media aandacht vraagt voor een belangrijk gezondheidsprobleem en de behandelingsmogelijkheden. “Ze verricht baanbrekend werk op haar vakgebied en kan goed ingewikkelde zaken uitleggen”, aldus de motivatie van een van de stemmers. Sigrid: “Een prachtige erkenning en de award draag ik mede op aan de krachtige nachtouders en in het bijzonder aan enkele van hen met wie ik het afgelopen jaar in de media heb opgetrokken om de impact van slaapstoornissen op het kind en het gezin zichtbaar te maken.” Vorig jaar won Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg de Vrouw in de Media Award voor Noord-Brabant.

Over Vrouw in de Media Awards

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot zondag 4 februari worden gestemd op www.vrouwindemedia.nl. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media. De landelijke Vrouw in de Media Award 2017 gaat naar Annemarie Heite, boegbeeld aardbevingsproblematiek in Groningen.

Aanwezigheid vrouwen in de media

De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Van alle mensen aanwezig in het nieuws (experts, slachtoffers, ooggetuigen, ouders e.d.) is 19,5 procent vrouw (bron: GMMP*). Bij opinie- en nieuwsprogramma’s is 12 procent van de experts die aanschuiven een vrouw. En het aantal vrouwelijke gasten aan tafel bij talkshows is niet toegenomen zo bleek uit een onderzoek door Trouw (december 2017). Ook in de Nederlandse dagbladen is 12 procent van de genoemde experts vrouw. Het percentage vrouwelijke deskundigen in de Nederlandse nieuwsmedia is al jaren hetzelfde en staat al twintig jaar stil.

Alle prijswinnaars ontvangen een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt. De landelijke prijzen zijn op maandag 5 februari overhandigd en de uitreikingen zijn te zien op ZijSpreekt.nl. De regionale prijzen zijn of worden ook deze dagen overhandigd en bekendgemaakt.

De Vrouw in de Media Award 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door Coalitie Beeldvorming in de media / ministerie OCW.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen