Recordaantal zorg- en welzijnsorganisaties opent deuren

0
400
Zaterdag 17 maart Open Dag Zorg & Welzijn

Zaterdag openen meer dan 1.200 locaties hun deuren openen op de laatste dag van de Week van Zorg en Welzijn. In totaal houden deze week meer dan 1.400 locaties open huis. Ten opzichte van vorig jaar zij dat er ruim 200 meer. Een recordaantal; nooit eerder hebben zoveel zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren geopend om hun activiteiten te laten zien aan mensen die willen leren of werken in de sector zorg- en welzijn. Naar verwachting zullen honderdduizenden Nederlanders een bezoek brengen bij een organisatie in hun buurt.

Jelle Boonstra, directeur RegioPlus, is enthousiast over dit recordaantal: “In de evaluatie van vorige editie gaven de deelnemers aan dat personeelswerving voor de meeste organisaties de hoofdreden was om een open dag te organiseren. De toename van geopende locaties dit jaar is dan ook een teken dat de organisaties echt zitten te springen om mensen. De actualiteit geeft bovendien aan dat er enorm veel banen zijn op allerlei verschillende niveaus binnen deze sector. Verder geeft het aan dat de medewerkers trots zijn op hun werkplek en graag aan Nederland laten zien hoe leuk het is om te werken in deze sector.”