Zorgverleners overhandigen ruim 60 schrappunten aan minister Bruins in strijd tegen bureaucratie

0
848

Oproep aan stakeholders in de zorg om toenemende regeldruk halt toe te roepen

Een einde aan onzinnige en overbodige regels in de zorg en meer tijd voor de patiënt en een goede uitoefening van ons vak. Dát is het doel van zorgverleners uit zeven verschillende beroepsgroepen – apothekers, fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten, psychiaters en wijk- en ziekenhuisverpleegkundigen – die aanstaande dinsdag 27 maart in totaal 62 concrete ‘schrappunten’ overhandigen aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport. Met het aanbieden van de schrappunten doen de zorgverleners een dringende oproep aan alle stakeholders in de zorg om de continu toenemende regeldruk een halt toe te roepen. En laten zij zien dat het niet alleen moet, maar ook daadwerkelijk kan.

Bureaucratie

De 60 schrappunten zijn het resultaat van de ‘schrap- en verbetersessies’ die de afgelopen weken, met steun van het ministerie van VWS, hebben plaatsgevonden in het kader van (Ont)Regel de Zorg, een initiatief van VvAA, ledenorganisatie voor ruim 120.000 zorgprofessionals en huisartsenactiegroep Het Roer Moet Om (HRMO). Honderden zorgprofessionals uit zeven verschillende beroepsgroepen hebben tijdens deze sessies, samen met verzekeraars, beroepsverenigingen en toezichthouders en ondersteund door het ministerie van VWS, vastgesteld welke regels binnen hun vakgebied kunnen worden geschrapt en wat er nodig is om dat te realiseren.

Het gaat om realiseerbare plannen die direct verschil maken voor de patiënt en de zorgverlener. Per beroepsgroep is een schrapkaart opgesteld met daarop 5 – 10 schrappunten die dinsdag allemaal worden overhandigd aan minister Bruins.

Bron: HRMO

Vorig artikel‘Slapend’ gordelroosvirus ontrafeld
Volgend artikelInspectie start met het in beeld brengen van de hele verpleeghuiszorgsector
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.