Artsen zonder Grenzen ter plaatse bij nieuwe uitbraak ebola

0
422

In het noordwesten van de Democratische Republiek Congo zijn 2 gevallen van ebola vastgesteld. Ook zijn er 9 patiënten die vermoedelijk ebola hebben, waarvan 1 iemand is overleden. Artsen zonder Grenzen is ter plaatse. De uitbraak is ongeveer 30 kilometer van de stad Bikoro.

Samenwerking Congolese autoriteiten

‘In Bikoro is op dit moment een ervaren team van Artsen zonder Grenzen aan het werk dat bestaat uit artsen, water- en sanitatiespecialisten, gezondheidswerkers, logistiek medewerkers en een epidemioloog. Het team werkt samen met de nationale autoriteiten en andere internationale organisaties om de situatie in kaart te brengen en zeker te stellen dat de uitbraak onder controle wordt gebracht,’ zegt Julien Raickman, landencoördinator van Artsen zonder Grenzen in de DR Congo.

Medewerkers noodhulpteam reizen af naar Congo

Komend weekend vliegen meer dan 20 medewerkers van Artsen zonder Grenzen van het noodhulpteam in Brussel naar de Congolese hoofdstad Kinshasa. De teams van Artsen zonder Grenzen die nu al in Kinshasa zijn, bereiden het opsturen van medisch en logistiek materiaal naar Bikoro voor. Ook vertrekt vanuit Brussel een vrachtvliegtuig met extra medische voorzieningen en beschermende pakken om de epidemie te bestrijden.

Bron: Artsen zonder Grenzen

Vorig artikelTilburg University en ETZ breiden gezamenlijk onderzoeksprogramma uit
Volgend artikelCryo-ablatie: Nieuwe techniek voor nierkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.