FNV: 4,5% Meer loon voor ambulancepersoneel in 2018

0
864

Alle ambulancemedewerkers krijgen over dit jaar in totaal zo’n 4,5% loonsverhoging. Dat zijn de vakbonden en werkgevers gisteren overeen gekomen. De cao ambulancepersoneel wordt daarmee gelijkgesteld aan de cao ziekenhuizen. Vanaf 2019 wordt de loonontwikkeling van de cao ziekenhuizen gevolgd, hiermee wordt een overstap naar ambulancewerk voor bijvoorbeeld een verpleegkundige makkelijker en aantrekkelijker gemaakt.

Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘We zijn blij met de afgesproken loonsverhoging omdat er nu ten opzichte van andere zorgcollega’s enigszins een inhaalslag is gemaakt. Wij hebben echter berekend dat werkgevers nog niet de helft van het door minister Bruins extra ter beschikking gestelde budget hebben aangewend. Er zijn nog geen afspraken gemaakt over eerder kunnen stoppen met werken, een belangrijke afspraak voor dit zware beroep. Die afspraak moet lopende 2019 nog worden gemaakt, om de sector aantrekkelijk te maken.

Extra loonruimte ambulancepersoneel

Nadat het ambulancepersoneel in 2017 acties aankondigde, heeft toenmalig minister Schippers 19,5 miljoen euro extra beschikbaar gesteld om de personele problemen in de ambulancezorg aan te pakken. Van dat geld is 13,5 miljoen euro bedoeld voor extra loonruimte in 2018. Seifert: ‘En daar zijn dus nog vele miljoenen van over. Die willen we de komende maanden inzetten om nog meer harde afspraken te maken met de werkgevers. Zo gaan we in 2019 concrete afspraken maken over een regeling ‘duurzame inzetbaarheid met eerdere uittredingsmogelijkheden’ die per 2020 moet ingaan. Daar zullen we ook de pensioenfondsen bij betrekken.’

Bron: FNV Zorg & Welzijn

Vorig artikelCDA pleit voor leeftijdsverhoging cosmetische ingrepen
Volgend artikelNIP heeft oplossing voor wachtlijstprobleem in de ggz!
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.