Catharina Ziekenhuis verwelkomt drie nieuwe leden in de raad van toezicht

Array

Het Catharina Ziekenhuis heeft drie nieuwe leden benoemd in de raad van toezicht. Het zijn prof. dr. Suzanne Geerlings, mr. Martika Jonk en drs. Tiny Sanders. Zij nemen de plaatsen in van een drietal leden die vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn aftreden.

Nieuwe Leden

Suzanne Geerlings is sinds 2003 werkzaam als universitair medisch specialist aan het Amsterdam UMC (locatie AMC). Sinds 2014 is zij hoofdopleider Inwendige Geneeskunde en sinds 2015 hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder Kwaliteit van Zorg. Ze is jaren voorzitter geweest van de commissie Kwaliteit van de Nederlandse Internisten Vereniging. Geerlings volgt prof. dr. Bert Schadé op.

Martika Jonk is advocaat/partner ondernemingsrecht bij CMS Derks Star Busmann en bekleedt daarnaast een aantal toezichthoudende functies, waaronder tot het eind van dit jaar in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Zij volgt mr. Jan Wolter Wabeke op.

Tiny Sanders bekleedt diverse toezichthoudende functies. Tot 2014 was hij directeur van PSV. Daarvoor vervulde hij diverse leidinggevende functies in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Zo was hij directievoorzitter van Campina en daarvoor onder meer werkzaam voor Mars. Sanders volgt eind van het jaar Kees van der Waaij op als voorzitter van de raad van toezicht.

Het Catharina Ziekenhuis is zeer verheugd met deze nieuwe leden. Door de uitgebreide kennis en kunde die de drie nieuwe leden inbrengen, blijft de brede expertise van de raad geborgd.

Bron: Catharina Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen