Dokter Tamara de Weijer gaat Nederland helpen met gezonde leefstijl

De helft van de Nederlanders kampt met overgewicht of obesitas. Zo blijkt uit de cijfers die het CBS en RIVM gisteren naar buiten brachten. Een ongezonde leefstijl ligt hier vaak aan ten grondslag. Hoogste tijd om meer bewustwording omtrent onze voedselinname. Het eerste boek  van huisarts Tamara de Weijer komt dus als geroepen. Een basisvoedingsboek met begrijpelijke (achtergrond) informatie over voeding en tal van makkelijke recepten en weekmenu’s. Het boek is vanaf 4 september beschikbaar.

Jarenlange ervaring

Als onafhankelijk huisarts heeft Tamara afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op (chronische) aandoeningen, denk hierbij aan onder andere diabetes type 2 en hoge bloeddruk. Ook helpt zij in haar eigen praktijk veel patiënten gezonder en fitter te worden door goed te kijken naar het voedingspatroon en hun leefstijl. Geen pillen maar paprika is haar motto geworden. Haar opgedane kennis heeft zij nu gebundeld in een praktisch en toegankelijk boek boordevol toepasbare informatie en (makkelijke) recepten.

Beginnen en volhouden

In het boek Eet beter in 28 dagen deelt Tamara onder andere haar eigen verhaal en ervaringen uit haar praktijk. Verder lees je in het boek alles over de effecten van voeding op het lichaam, onderbouwd met wetenschappelijke inzichten die op een begrijpelijke wijze worden uitgelegd. Je krijgt tips over het starten met een nieuwe leefstijl, en misschien nog belangrijker het volhouden hiervan. En uiteraard veel recepten en weekmenu’s voor snelle, makkelijke en vooral lekkere maaltijden. Met producten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

‘Tamara is naast huisarts gespecialiseerd in het terugdraaien van Diabetes type 2. Ze heeft een patiënt die 20 jaar lang insuline gespoten heeft binnen 6 dagen (!) van de spuit afgeholpen. Deze topper gaat ons helpen.’ – Rob Baan, eigenaar Koppert Cress, bedrijf in microgroenten.
Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer | Met makkelijke en snelle recepten & weekmenu’s | Tamara de Weijer| ISBN 9789021568997| € 20,- | 4 september 2018

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen