IVF-ICSI laboratorium Fertiliteitskliniek Twente in gebruik!

Array

Een lang gekoesterde wens is in vervulling. Ook in de regio Twente kan nu de complete IVF-behandeling worden aangeboden. Per 1 juni is het IVF-ICSI laboratorium in de Fertiliteitskliniek Twente geopend. Geen reisafstanden meer naar locaties elders, maar alles in de buurt. De eerste behandelingen zijn gestart.

Volwaardig IVF-behandelcentrum

Al in 2016 besloot het toenmalige ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tot een uitbreiding van 13 naar 16 IVF klinieken in Nederland. De wens voor deze bijzondere vergunning voor een IVF-ICSI lab in Hengelo werd gehonoreerd, waarmee in het oostelijk deel van Nederland nu ook de volledige behandeling kan worden aangeboden. Dat betekent dat de bevruchtingsfase en embryo plaatsing bij een IVF of ICSI behandeling vanaf nu in Hengelo kan plaatsvinden.

Het laboratorium is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur zoals een embryoscoop. Zo krijgt iedere patiënt een behandeling op maat.

Onze kliniek

De kliniek bestaat sinds 2012 en is een bundeling van kennis en expertise op één plek, speciaal voor vruchtbaarheidsproblemen. De onderzoeks- en behandelmogelijkheden worden steeds verder uitgebreid. Zo is er in samenwerking met een Duitse spermabank donorzaad goed beschikbaar gemaakt. Er zijn geen wachtlijsten en inseminatie vindt plaats in Hengelo. Ook is in het begin van dit jaar het andrologielaboratorium van Medlon overgenomen. De semenanalyses voor de eerste lijn vinden nu plaats onder de verantwoordelijkheid van de Fertiliteitskliniek Twente.

In de kliniek werken gynaecologen uit de ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (Enschede) en ZGT (Hengelo en Almelo), verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Met de toevoeging van het laboratorium is ook het fertiliteitsteam uitgebreid met analisten en een klinisch embryoloog.

Bron: MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen