Veilig werken met straling dankzij eigen Treant-stralingsopleiding

0
495

Om te achterhalen wat er met een patiënt aan de hand is, is in veel gevallen radiologisch onderzoek nodig. Met behulp van onder andere straling wordt (bijvoorbeeld tijdens een CT) vastgesteld welk lichaamsdeel of orgaan ziek is. Deze straling kan bij verkeerd gebruik schadelijk zijn voor zowel patiënt als ziekenhuismedewerker. Treant Zorggroep ontwikkelde daarom een unieke cursus die er voor zorgt dat de stralingskennis van o.a. radiodiagnostisch laboranten (MBB’ers) altijd up-to-date is.

Stralingsopleiding

De cursus is een coproductie van de stralingsexperts en de afdeling Opleiden van Treant. Via een e-learning (een digitaal te volgen cursus) wordt personeel periodiek geschoold in de kennis over en de omgang met straling. De vaardigheden worden daarnaast ook in de praktijk getoetst. Deze werkwijze levert een belangrijke bijdrage aan de uniformiteit, want iedereen beschikt over dezelfde kennis en vaardigheden. En daarmee aan veilige zorg: patiënten van Treant kunnen rekenen op deskundige ziekenhuismedewerkers met verstand van straling, protocollen en apparatuur.    Nederlandse ziekenhuizen zijn verplicht hun medewerkers te scholen in de omgang met straling. Treant is de enige instelling die een complete digitale cursus inclusief praktijktoets ontwikkelende. De opleiding is inmiddels geaccrediteerd voor MBB’ers door het Kwaliteitsregister. Ziekenhuizen die interesse hebben in de scholing zijn van harte welkom zich te melden bij Treant.

Bron: Treant

Vorig artikelNVZ: kiest nieuwe voorzitter
Volgend artikel1.744 zonnepanelen op dak duurzame parkeergarage Amphia
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.