BlackBerry verbetert patiëntenzorg met Enterprise of Things

0
544

BlackBerry kondigt nieuwe samenwerkingen, klant-projecten en oplossingen aan met als doel de patiëntenzorg te transformeren en verbeteren met behulp van het Enterprise of Things (EoT).

“We zetten onze expertise op het gebied van beveiliging, dataprivacy en communicatie in grote sectoren als de auto-industrie, financiële sector en overheid in om de grootste uitdaging in de gezondheidszorg aan te gaan. Dit betreft het gebruik van endpoints om de gezondheidsresultaten van patiënten te verbeteren, terwijl tegelijkertijd de privacy van patiënten wordt gewaarborgd”, zegt John Chen, Executive Chairman en CEO van BlackBerry.

ONEBIO

Om dit te realiseren kondigt BlackBerry een aantal nieuwe samenwerkingen en oplossingen aan. Het bedrijf werkt samen met ONEBIO en brengt een blockchain-oplossing op de markt waarmee op een zeer veilige manier gegevens kunnen worden opgeslagen en gedeeld. Daarnaast komt BlackBerry met het nieuwe besturingssysteem QNX OS for Medical 2.0. Dit systeem wordt gebruikt voor de ontwikkeling van gerobotiseerde chirurgische instrumenten, patiëntbewakingssystemen, infuuspompen, bloedanalysesystemen en andere producten waarbij veiligheid cruciaal is en welke moeten voldoen aan bepaalde wettelijke veiligheidscertificeringen.

Samenwerking BlackBerry Mi2 & MIA

Ook start BlackBerry een samenwerking met Mackenzie Innovation Institue (Mi2) en Melanoma Institue Australia (MIA). Het onderzoeksinstituut Mi2 onderzoekt hoe het reeds aangekondigde BlackBerry® Spark™ platform succesvol kan worden ingezet in de gezondheidszorg. MIA werkt met BlackBerry Workspaces om onderzoekers in staat te stellen kritische onderzoeksgegevens en patiëntdossiers veilig te delen in een sterk gereguleerde omgeving.

Lees hier het volledige Engelstalige persbericht.

Bron: Blackberry