NieuwLicht: Moet vaccineren een vrije keuze blijven?

Er is nogal wat te doen rondom vaccineren. De vaccinatiegraad daalt, terwijl er aan de ene kant wordt gesproken over risico’s op ziekte uitbraken heeft een ander deel van Nederland het over overdreven bangmakerij. In allerlei programma’s worden verhitte discussies gevoerd tussen pro- en antivaxxers. Je bent voor of je bent tegen. Maar tot een zinnig gesprek lijkt het niet te komen. In NieuwLicht gaat Tijs van den Brink een poging doen om beide kanten met elkaar te laten praten, met een poging tot een oplossing.

Discussies over vaccinatie

Te gast is Pauline Bijster, journalist. Ze beschreef haar twijfels bij het vaccineren van haar laatste kind en werd tot haar grote schrik beschimpt en bedreigd; Willemien Holsappel verloor haar dochter aan kinkhoest, maar wil toch dat vaccinatie een vrije keuze blijft; Hedwig te Molder is hoogleraar communicatiewetenschap en vindt dat kritische vragenstellers worden verward met anti-vaxxers; Ruud Coolen van Brakel, directeur van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik pleit voor verplicht vaccineren bij een gevaar voor de volksgezondheid.
Nieuwlicht: 28 oktober, 22.40 uur, NPO 2
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen