Succesvolle financieringsronde voor medische startup Concord Neonatal

0
574

Vandaag is een substantiële Series A financieringsronde afgerond voor Concord Neonatal, waarmee vervolgfinanciering is zeker gesteld voor de Leidse startup. Hiermee kan het bedrijf in 2019 het product, de Concord Birth Trolley, lanceren en eerste verkoop en omzet gaan realiseren. Ook wordt met de financiering belangrijk klinisch onderzoek ondersteund om de impact van Concord op de levens van vele baby’s en hun families te bevestigen.

 

Wereldwijd sterven circa 1,5 miljoen baby’s na geboortecomplicaties. Daarmee vormen geboortecomplicaties doodsoorzaak nummer één bij kinderen onder de vijf jaar. Meer dan 1 op de 10 baby’s heeft direct na geboorte extra zorg nodig. Een groot deel van deze kinderen heeft te maken met een ‘valse start’ door vroeggeboorte of een laag geboortegewicht.

Speciale opvangtafel

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het doorknippen van de navelstreng voordat de baby zelf ademhaalt, een “shock” in de bloedsomloop van de baby veroorzaakt; een gevaarlijke daling van de baby’s hartslag en zuurstofgehalte in het bloed, en daarmee het risico op schade aan organen, met name hersenen en ingewanden, verhoogt. Concord Neonatal maakt het met een nieuwe werkwijze en een speciale opvangtafel, de Concord Birth Trolley, voor baby’s mogelijk voor zorgverleners om levensreddende zorg te verlenen, terwijl de navelstreng verbonden blijft, zolang als dit nodig is. Dicht bij moeder houdt de baby maximaal voordeel van het zuurstofrijke bloed uit de placenta, totdat het zelf ademhaalt.

CEO Rianne Rotink legt uit: “2019 wordt een belangrijk jaar voor ons. Ons doel voor 2019 is om de Concord werkwijze met de nieuwe Concord trolley te implementeren in vooraanstaande ziekenhuizen in Europa en Australië. Door de recente publicatie van de veelbelovende resultaten van het eerste klinische onderzoek in British Medical Journal ADC fetal & neonatal edition, groeit de interesse in Concord sterk.”

LUMC en Erasmus MC

Elke week hebben baby’s een Concord geboorte in Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Erasmus MC in Rotterdam, die gezamenlijk onderzoek doen met Concord. Samen met Concord Neonatal werkt LUMC nu aan de start van de “ABC3-trial” (Aeration, Breathing than Clamping), een groot multicenter onderzoek, die eind dit jaar zal starten en waaraan alle 10 Nederlandse Neonatal Intensive Care Units zullen deelnemen om aan te tonen hoe groot de impact is van Concord op de levens van deze kwetsbare kinderen en hun families.

 

Concord Neonatal is een spin-off van Leids Universitair Medisch Centrum en is opgericht door de healthtech venture builder NLC. Concord helpt baby’s en ouders in hun strijd in de eerste paar minuten buiten de baarmoeder. Met een kritische houding laat Concord zien dat er nog veel verbetering mogelijk is in de huidige geboortezorg door baby’s een ‘shock-vrije’ geboorte te geven. Concord is wereldwijd gepatenteerd en succesvol getest in klinische studies.

Let’s get birth right!

Bron: concordneonatal.com    

Vorig artikelDerde benefietgala IT4Kids brengt ruim € 400.000 op
Volgend artikelInformatieveiligheid steeds crucialer in tandartspraktijk
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.