Onbeperkte fysiotherapie nog verder uitgekleed in 2019

Array

Het is wederom lastiger om een aanvullende verzekering af te sluiten die een onbeperkt aantal behandelingen fysiotherapie dekt. Dat blijkt uit een rondgang van Zorgwijzer. Nog maar 5 van de 40 zorgverzekeraars bieden in 2019 een dergelijke verzekering aan. Dat waren er in 2018 nog 7 en in 2017 zelfs 9. In twee jaar tijd is het aanbod dus bijna gehalveerd.

In 2019 komt het zorgcollectief van FNV/Menzis te vervallen. Dat betekent dat het meest uitgebreide pakket met volledige fysiovergoeding wordt geschrapt. Verzekerden zijn genoodzaakt op zoek te gaan naar een andere zorgverzekering. Daarnaast zet Nationale Nederlanden per 1 januari een limiet op het aantal behandelingen voor het duurste pakket.

Afhankelijk van fysiotherapie

Het nieuws komt hard aan voor veel mensen die wekelijks afhankelijk zijn van fysiotherapie, bijvoorbeeld patiënten met reumatoïde artritis. Zij komen niet in aanmerking voor vergoeding vanuit het basispakket en zijn eigenlijk genoodzaakt een dure aanvullende verzekering af te sluiten.

Het probleem is dat deze groep vanwege hun aandoening veelal wordt geweigerd voor een polis die fysiotherapie volledig dekt. 3 van 5 verzekeraars hanteren namelijk een medische selectieprocedure. Alleen bij De Friesland en IZZ is nog een volledige vergoeding mogelijk zonder medische selectie.

Duur

De cijfers van Zorgwijzer geven tot slot aan dat een volledige dekking voor fysiotherapie schrijnend duur is: gemiddeld 775 euro op jaarbasis. Een daarbovenop komt nog de premie voor de basisverzekering: gemiddeld 1416 euro per verzekerde in 2019.

Op Zorgwijzer.nl staat een volledig overzicht met verzekeraars die fysiotherapie in 2019 nog wel volledig vergoeden.

Bron: EZPress News

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen