ROC Midden Nederland treft maatregelen tegen tekorten Zorg

Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen. Het tweede startmoment is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen en innovaties van het Gezondheidszorg College om het grote tekort van verpleegkundigen op de arbeidsmarkt op te lossen. Studenten Verpleegkunde zijn na hun vierjarige opleiding zo goed als zeker van een baan. Vaak bij de instellingen waar ze ook stage hebben gelopen. Zij-instromers in de BBL, de opleidingsvariant waarbij studenten 4 dagen in de week werken en een dag per week naar school komen, kunnen vrijwel direct aan het werk.

Open Avond


Tijdens de Open Avond op 28 november zijn alle leslocaties van ROC Midden Nederland geopend voor geïnteresseerden. De Future Care Labs in Utrecht zijn te bezichtigen en docenten en studenten van alle opleidingen van het Gezondheidszorg College en het Welzijn College geven presentaties en demonstraties in de praktijklokalen. Meer informatie en aanmelden voor opleidingen die in januari starten: www.rocmn.nl

 

‘Switchers’ en aanpakkers

Starten in januari is interessant voor havisten, mbo-studenten en studenten van een hbo-opleiding die tussentijds willen switchen. De opleiding Verpleegkunde staat bekend als pittig: het zijn de aanpakkers die niet terugschrikken voor een uitdaging die hiervoor slagen. De meest ambitieuze studenten kunnen de opleiding sneller afronden, waarbij gekeken wordt naar vooropleiding, voortgang en ervaring.

Toekomst van de zorg

ROC Midden Nederland speelt proactief in op de situatie op de arbeidsmarkt. Eerstejaars studenten Verpleegkunde komen vanaf de start van de opleiding al in aanraking met professionals uit het werkveld van de zorg. In januari openen de Future Care Labs in Utrecht hun deuren. De labs zijn samen met bedrijven en maatschappelijke partners ontwikkeld en sluiten aan bij de laatste actuele inzichten in de zorg. In deze drie nieuwe lesruimtes maken studenten kennis met nieuwe zorgtechnologie. Op de Tech Campus in Nieuwegein komt een lab waar studenten Techniek- en ICT leren hun kennis in te zetten voor de zorg. Daarnaast is er een mobiel zorglab waar zowel studenten als medewerkers van o.a. verpleeg- en verzorgingshuizen getraind worden.

Afgestudeerd Verpleegkundige Robin Kikkert: “Na de havo ging ik Verpleegkunde studeren op het hbo. Maar ik kwam er al snel achter, dat ik daar niet gelukkig werd. Ik miste de praktijk. Op het Gezondheidszorg College is onderwijs in de praktijk een belangrijk deel van de opleiding. De lesstof is pittig en de praktijk vraagt best veel van je, maar ik werd hiermee goed voorbereid op de arbeidsmarkt”.

Bron: ROC Midden Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen