2018 was een bewogen zorgjaar

Een nieuw begin, Een nieuw jaar, 2018 een bewogen jaar, dat we met een goed gevoel afsluiten. 2018 was voor de zorg ook geen gemakkelijk jaar, faillisement en definitief eind van het Slotervaart ziekenhuis door wanbestuur en gebrek aan grip op de financiën. Wij vermoeden dat hier het laatste woord nog lang niet over gezegd is. Gelukkig lopen er verschillende onderzoeken naar het dit ontluisterend. Want er gaan steeds meer stemmen op dat er misdadig met patiënten zou zijn omgegaan.

Daarnaast kampen veel zorginstellingen met personeelstekorten. En ook de talrijke medicijntekorten trekken een zware wissel in het leven van patiënten. Wat 2019 ons zal brengen kunnen we niet voorspellen. De verwachting is wel dat de zorgsector in 2019 zal blijven kampen met personeelstekorten, zware werkdruk en medicijntekorten. Onder meer steeds dominerende rol van zorgverzekeraars op prijsbeleid en verminderd werkplezier door werkdruk en regeldruk. 2019 zal weer een jaar worden met flinke zorguitdagingen. Toch is er voor zorgconsumenten een mooi lichtpunt: De eigen bijdrage voor medicijnen in 2019 is max. 250 euro.

De redactie van MedicalFacts wenst iedereen een jaar toe met veel compassie, gezondheid en veel geluk, gezondheid en werkplezier toe! Het jaar 2019 komt heel dichtbij, maak een mooi jaar van!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen