Bufferzones bij abortusklinieken moet vrouwen tegen demonstraties te beschermen

Array

Minister De Jonge van Volksgezondheid vindt dat er bufferzones moeten komen bij abortusklinieken omdat vrouwen, die een behandeling bij een abortuskliniek worden behandeld, vaak lastig worden gevallen door activisten.

Tegenstanders van abortus uiten zich vaak “zeer kwalijk en soms ook smakeloos” tegen bezoekende vrouwen, zegt De Jonge in het AD. Een bufferzone moet betogers op een gepaste afstand houden. Bij een kliniek in Roermond is de maatregel al van toepassing. Als het aan De Jonge ligt, volgen de overige dertien abortusklinieken in Nederland dat voorbeeld.

Demonstraties

Het recht tot demonstreren dat in Nederland geldt mag nooit leiden tot intimidatie, zegt De Jonge. “Vrouwen moeten zich bij de entree van de kliniek niet hoeven te verantwoorden tegenover een wildvreemde over wat zij daar gaan doen. Helemaal niet op zo’n moeilijk moment in hun leven!”

De laatste maanden hebben abortusklinieken vaak te maken met agressiviteit van demonstranten in de richting van vrouwen. De vrouwen zou worden nageroepen dat ze moordenaars zijn en spijt zullen krijgen van hun besluit. Ook worden er posters van foetussen getoond. week.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen