Bufferzones bij abortusklinieken moet vrouwen tegen demonstraties te beschermen

0
627

Minister De Jonge van Volksgezondheid vindt dat er bufferzones moeten komen bij abortusklinieken omdat vrouwen, die een behandeling bij een abortuskliniek worden behandeld, vaak lastig worden gevallen door activisten.

Tegenstanders van abortus uiten zich vaak “zeer kwalijk en soms ook smakeloos” tegen bezoekende vrouwen, zegt De Jonge in het AD. Een bufferzone moet betogers op een gepaste afstand houden. Bij een kliniek in Roermond is de maatregel al van toepassing. Als het aan De Jonge ligt, volgen de overige dertien abortusklinieken in Nederland dat voorbeeld.

Demonstraties

Het recht tot demonstreren dat in Nederland geldt mag nooit leiden tot intimidatie, zegt De Jonge. “Vrouwen moeten zich bij de entree van de kliniek niet hoeven te verantwoorden tegenover een wildvreemde over wat zij daar gaan doen. Helemaal niet op zo’n moeilijk moment in hun leven!”

De laatste maanden hebben abortusklinieken vaak te maken met agressiviteit van demonstranten in de richting van vrouwen. De vrouwen zou worden nageroepen dat ze moordenaars zijn en spijt zullen krijgen van hun besluit. Ook worden er posters van foetussen getoond. week.”

Vorig artikelUitgebreid prenataal genetisch onderzoek biedt aankomende ouders meer zekerheid ?
Volgend artikelZomertijd tips, zo help je je biologische klok
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.