Yolande Waterreus nieuwe adjunct directeur van Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Yolande Waterreus is met ingang van 1 juni 2019 benoemd tot nieuwe adjunctdirecteur van Instituut Verantwoord Medicijngebruik(IVM). Yolande Waterreus is van huis uit huisarts en epidemioloog. Zij heeft ruime ervaring als leidinggevende op het snijvlak gezondheid en bestuur. Yolande heeft leiding gegeven bij het College voor Zorgverzekeringen (Zorginstituut Nederland) binnen het dossier farmacie. Ook was zij manager bij DBC-onderhoud en is sinds 2015 programmamanager innovatie bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Drs. Ruud Coolen van Brakel, directeur IVM, over Yolande Waterreus: “Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) is dé onafhankelijke instantie die zorgverleners ondersteunt in doelmatige farmaceutische zorg. Zorgverleners en patiënten krijgen te maken met een breed scala aan veranderingen door nieuwe technologieën.

Met Yolande Waterreus als adjunct directeur heeft IVM er het volste vertrouwen in dat de organisatie haar leidende rol blijft spelen in de advisering rond doelmatige farmaceutische zorg. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring als (programma)manager in (semi)-publieke organisaties. Samen met Yolande Waterreus hopen wij een volgende belangrijke stap te kunnen zetten om goed, veilig en betaalbaar medicijngebruik te stimuleren in Nederland. Yolande heeft de kennis, ervaring en netwerken om de komende jaren  IVM succesvol en innovatief te leiden.”

Gedreven

Yolande Waterreus is gedreven om maatschappelijke uitdagingen verder te brengen. “Technologische innovaties jagen momenteel een transformatie in de zorg aan. Patiënten, professionals, zorgaanbieders, verzekeraars en overheid krijgen te maken met essentiële verandering. Lange termijn betaalbaarheid en kwaliteit van zorg blijven key issues.” Haar ervaringen bij NZa, het bijdragen aan het versneld beschikbaar komen van innovatie op de werkvloer, zijn in de functie van adjunct directeur IVM dan ook een waardevolle aanvulling.

Bron: IVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen