Beeld: portretfoto-koningin-maxima-2017 © RVD - Jeroen van der Meyde

Koningin Máxima heropent Centraal Militair Hospitaal

Array

Hare Majesteit Koningin Máxima heropent woensdagochtend 19 juni het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. Minister Ank Bijleveld van Defensie is ook bij de heropening aanwezig.

Tweedelijns gezondheidszorg

Het Centraal Militair Hospitaal (CMH) biedt tweedelijns gezondheidszorg aan Nederlandse militairen. De behandelingen richten zich op het weer inzetbaar maken van militairen en de geneeskundige opvang bij repatriëring uit het buitenland. Daarnaast is het CMH gespecialiseerd in de specifieke gezondheidsproblemen die bij militairen voorkomen.

Nauwe samenwerking

In het gebouw zijn ook de Defensie Tandheelkundige Dienst, de Militaire Bloedbank en de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg gehuisvest. Het CMH werkt nauw samen met het naastgelegen Universitair Medisch Centrum Utrecht. De afgelopen twee jaar is het gebouw gerenoveerd, verbouwd en uitgebreid. Tijdens de bouw is het CMH open gebleven.

Rondleiding

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding. Ze brengt een bezoek aan diverse afdelingen waaronder de Militaire Bloedbank, de Familiekamer en de dagverpleging.

Bron: RVD

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen