MMC per 1 oktober geheel rookvrij

Vanaf 1 oktober 2019 is Máxima MC (MMC) een rookvrij ziekenhuis. Voor medewerkers, patiënten en bezoekers geldt dat er vanaf die datum niet meer gerookt mag worden op het terrein van het ziekenhuis. Het rookverbod is ook van toepassing op de e-smokers en geldt voor zowel de locatie Veldhoven als Eindhoven.


Longarts Joris van Enschot is blij met de beslissing. “Als grote zorginstelling moeten we het goede voorbeeld geven”, vindt hij. “We hebben hier dagelijks te maken met de gevolgen van roken. Juist daarom stimuleren we een gezonde leefstijl. Oktober, de maand van Stoptober, is de perfecte maand om als rookvrij ziekenhuis te starten.” Een groot aantal ziekenhuizen in Nederland heeft, net als MMC, besloten om hun terrein rookvrij te maken. Hiermee sluiten het ziekenhuis aan bij de landelijke campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.


De stopper is een topper!

Van Enschot: “Stoppen met roken heeft veel voordelen. Zo vermindert het risico op hart- en vaatziekten en op diverse vormen van kanker, zijn stoppers minder kortademig én verbetert hun smaakvermogen. Bovendien geeft het ook nog eens meer financiële ruimte, aangezien roken erg duur is.” Als longarts weet hij echter ook dat het moeilijk is om van het roken af te komen. “Voor veel mensen is het een gewoonte geworden. Eventueel met hulp is die gewoonte te doorbreken.”


Hulp bij stoppen

Rokers die willen stoppen en een steuntje in de rug nodig hebben, staan er niet alleen voor. MMC stimuleert en adviseert patiënten om te stoppen met roken. Mensen kunnen bij hun zorgverzekeraar informeren naar de mogelijkheden.

Bron: MMC

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen