Recordbedrag opgehaald voor borstkanker tijdens Lustrum benefietavond BCF

Array

Onder het genot van een exclusief diner, bereid door 4 twee sterren chefs, zorgden een spectaculaire veiling en diverse optredens voor ruim een miljoen euro voor de Breast Care Foundation (BCF)

De BCF benefietavond in studio 21, onder leiding van Floortje Dessing, bracht in totaal € 1022.500 op. ‘Een recordbedrag waar we ontzettend trots op en blij mee zijn’, aldus oprichter BCF en directeur van het Alexander Monro borstkanker Ziekenhuis (AMZ) Marjolein de Jong, ‘Ik kan het nog niet bevatten, hiermee kunnen we zoveel mooie onderzoeken en projecten ondersteunen voor borstkankerpatiënten.’

De ruim 600 gasten werden tijdens de diverse culinaire hoogstandjes getrakteerd op optredens van onder meer Jeroen van der Boom, Berget Lewis, Rafaella Paton, Patricia van Haastrecht, Stephan Geusebroek, Sjors van der Panne en Jasper Taconis. De 11-jarige Justin de Wit, jongste ambassadeur van BCF en BCF Kids, deed de harten smelten met zijn mooie woorden en bijzondere inzet voor de foundation. Ook dit keer kwam Justin niet met lege handen en verraste hij De Jong met een donatiebox met ruim € 50,-, dat hij zelf bij elkaar rende tijdens een sponsorloop. 

Bijzonder was ook het moment dat drie patiënten hun ziektebeloop en second opinion ervaring deelden met het publiek. ‘Dit maakt zo tastbaar waar we hier met zijn allen zo hard voor knokken’, aldus De Jong. Dat benadrukte veilingmeester Laurien Schroeder-Hessels ook tijdens de veiling waarbij een aantal unieke stukken werden geveild. Van luxe vakanties tot een auto en van F1 tickets tot een speciaal door Wendy van Dijk beschikbaar gestelde DISQ training. Dit alles onder het genot van het speciaal voor deze avond bereide exclusieve diner door sterrenchefs: Erik van Loo (Parkheuvel), Servais Tielman (Beluga), Menno Post (Olivijn, voormalig sterrenchef De Bokkedoorns) en Moshik Roth (Moshik).    

Breast Care Foundation (BCF)

BCF wil in heel Nederland de borstkankerzorg naar een hoger niveau brengen. De foundation stimuleert met haar doelstellingen de ontwikkeling om borstkankerzorg onder te brengen in gespecialiseerde centra om de ziekte beter te kunnen (vroeg)diagnosticeren, behandelen en van passende nazorg te voorzien. Het eerste voorbeeld hiervan is het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven, het eerste gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg.

Bron: BCF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen