Amphia Apotheek voortaan ook op zondag geopend

De apotheek in de centrale hal van Amphia locatie Molengracht opent vanaf 1 november 2019 voortaan ook haar deuren op zondag. Patiënten kunnen vanaf dat moment op alle dagen van de week terecht voor hun medicatie.

Medisch-specialistische medicatie die alleen in het ziekenhuis te verkrijgen is, is nu 7 dagen per week op te halen. Dit is voor poliklinische patiënten, maar ook voor patiënten die op zondag ontslagen worden, een enorme vooruitgang.



Iedereen welkom


De apotheek is er voor iedereen. Voor patiënten die een afspraak hebben in het ziekenhuis of na een opname weer naar huis gaan, maar ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Het ruime assortiment van de Amphia Apotheek is afgestemd op de specialistische zorg van het ziekenhuis. Daarnaast zijn er hulpmiddelen zoals incontinentiemateriaal verkrijgbaar en zelfzorgmiddelen zoals pijnstillers, neusdruppels en zalven. Voor zelfzorgmiddelen is geen recept nodig.



Openingstijden


De apotheek is vanaf 1 november in het weekend geopend op zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Van maandag t/m vrijdag kunnen bezoekers van 8.00 tot 18.00 uur terecht.

Wanneer de Amphia Apotheek gesloten is, kunnen patiënten terecht bij de dienstapotheek bij de huisartsenpost op locatie Molengracht. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 17.30 uur tot de volgende ochtend 8.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen 24 uur per dag.

Bron:Amphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen