Happiapp wint Vintura Impact in Healthcare Awars 2019

Tijdens het Impact in Healthcare event streden gisteravond drie initiatieven om de Vintura Impact in Healthcare award.

Het publiek en de vakjury kozen na drie enerverende pitches de HappiApp als winnaar. HappiApp heeft als doel om de zorg voor

patiënten met een HIV-infectie te verbeteren. De andere twee genomineerden waren Reducept en DiSofa.

HappiApp; “Deze prijs helpt ons met het zetten van de volgende stap.”

De HappiApp is een gratis app, bedacht door dr. Joop Arends van het UMC Utrecht en dr. Guido van den Berk van het OLVG. In de app heb je eenvoudig inzicht in je medische gegevens, medicijngebruik en lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ook kun je afspraken op de poli noteren, aangeven dat je een reminder wil krijgen voor je consult of je consult opnemen in de app.

Het doel is om de zorg voor patiënten met een Hiv-infectie continue te verbeteren. Onder andere door het voorkomen van onnodige polikliniekbezoeken wanneer de patiënt geen klachten heeft. Hiv-patiënten kost dit vrije dagen vanwege stigma/taboe. Daarnaast geeft de HappiApp toegang en inzicht in de eigen (ziekte-specifieke) data. Hierdoor wordt er een zekere regie teruggegeven en kunnen exacerbaties (van bijv. huidziekten) en het gelijktijdig ontstaan van andere ziektes (van bijv. depressie bij HIV, tijdig worden voorkomen.

De HappiApp heeft VBHC geïncorporeerd om kwaliteitsverbetering tegen kostenreductie te realiseren. Het Happi Datalab verzamelt anonieme data van Happi-gebruikers met als doel verbetering van de kwaliteit van HIV-zorg. Een geschatte besparing van 2 miljoen euro per jaar door minder poliklinische HIV-consulten en vroegtijdige detectie van depressie door screening in de app.

“Met deze prijs kunnen we een volgende stap zetten in de ontwikkeling van de app en onze dienstverlening.”

Vakjury over HappiApp

De vakjury bestond uit Marja Ho-dac, Directeur Nierpatiënten Vereniging Nederland, Maurice van den Bosch, Voorzitter RvB OLVG, Daan Rooijmans, Sr. manager zorginkoop CZ, Bart van Zijll Langhout, VP Strategic Alliances EMEA & The Netherlands Campus Lead, Janssen en Bas Amesz, Partner bij Vintura. HappiApp ontvangt met deze award een prijs van €10.000 en 5 Vintura consultancydagen.

Bas Amesz: “Een initiatief als HappiApp kan door het winnen van deze prijs een echte boost krijgen, ook omdat de schaalbaarheid zo groot is en nog veel mogelijkheden kan bieden.” Wij zijn blij dat we het team van HappiApp hierbij kunnen helpen. “

Waardevolle feedback

Alle drie de genomineerden (naast HappiApp waren dat Reducept en DiSofa) kregen waardevolle feedback tijdens interactieve sessies met de aanwezigen, bestuurders en senior managers van ziekenhuizen, andere zorginstellingen, industrie, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties. Met het organiseren van dit event wil Vintura de verschillende stakeholders dichter bij elkaar brengen en een boost geven aan jonge, baanbrekende initiatieven die grote impact voor de patiënt (kunnen) hebben. Zo wil Vintura een bijdrage leveren aan het realiseren van betere zorg die beschikbaar én betaalbaar is voor alle patiënten.

Meer dan 30 inzendingen

In totaal waren er dit jaar meer dan 30 inzendingen voor de Impact in Healthcare award. De jury was zeer verheugd over de hoge kwaliteit van de inzendingen en heeft getoetst in hoeverre de initiatieven voldeden aan de opgestelde criteria rondom ‘innovativiteit, ‘impact’, ‘schaalbaarheid’ en ‘samenwerking’.

Bron: Happiapp

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen