Techmed centrum van UT geopend door Koning

0
973

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander verrichtte vanmiddag op 29 november – tijdens de 58e Dies Natalis van de UT – de officiële opening van het nieuwe Technisch Medisch Centrum (TechMed Centrum). Thom Palstra, Rector Magnificus van de UT: “Het TechMed Centrum is uniek. Er is nog geen plek in Europa waar opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en een simulatiecentrum samen onder één dak zijn gebracht.”

Gepersonaliseerde medische technologie

Al sinds de beginjaren staat de UT bekend om haar medisch-technologisch onderwijs en onderzoek. In de afgelopen jaren heeft dit zelfs geleid tot de introductie van een volledig nieuw type zorgverlener, de technisch geneeskundige. Het innovatief leiderschap in gepersonaliseerde medische technologie, heeft geleid tot de realisatie van het gloednieuwe TechMed Centrum dat onderkomen biedt aan ca. 400 medewerkers en 1.500 studenten Medische Technologie. Een plek voor onderwijs, onderzoek en innovatie,  waar wordt samengewerkt met talrijke partners in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven.

People first technologie

De UT ziet uitdagende mogelijkheden in de digitalisering van de maatschappij en in de ontwikkeling van duurzame gemeenschappen. Het beste voorbeeld is misschien wel de gezondheidszorg, waarin de bundeling van de sociale en technologische invalshoek echt een verschil kan maken. Wij focussen ons niet uitsluitend op technologieën die mensen helpen genezen, maar richten onze aanpak voornamelijk op de bijdrage die deze technologieën leveren aan het menselijk welzijn.

Demonstratie van state-of-the-art technisch-medische faciliteiten

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander gaf om 14.45 uur samen met vier UT-studenten en met alle aanwezigen in de zaal het officiële startsein van het TechMed Centrum. Vervolgens kreeg Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een rondleiding door het gebouw en ging hij in gesprek met de ‘bewoners’ (studenten en wetenschappers) van het TechMed Centrum. Daarbij demonstreerden medewerkers de splinternieuwe technisch-medische faciliteiten in het gebouw aan de Koning.

Bron: UT