ONVZ en Tulpenfonds slaan handen ineen voor zzp’er

0
955
Tired businesswoman

Zorgverzekeraar ONVZ en het Tulpenfonds gaan samenwerken om zzp’ers een passende zorgverzekering en een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te bieden.

Voor veel zzp’ers is het lastig om zich passend en betaalbaar te kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kan een collectiviteit door een wetswijziging per 1 januari 2020 alleen korting geven op de basisverzekering als daar maatregelen tegenover staan die deze korting rechtvaardigen – omdat bijvoorbeeld de gezondheid van deelnemers van een collectiviteit aantoonbaar wordt verbeterd.

Door de samenwerking tussen zorgverzekeraar ONVZ en het Tulpenfonds, een aanbieder van een AOV speciaal voor zzp’ers, bieden zij hier samen een oplossing voor: in de Tulpenfondscollectiviteit geldt een korting van 5 procent op de basisverzekering. Daarnaast kunnen verzekerden tegen een zeer voordelig tarief een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij het Tulpenfonds afsluiten.

Uitgebreide ondersteuning voor zzp’ers


Vivian Minten – de Boer, directeur Klantrelaties van ONVZ, is erg blij met het resultaat: “Door samen te werken, kunnen we zzp’ers een goede zorgverzekering aanbieden. Daarnaast vinden wij preventie erg belangrijk. Vandaar dat wij contact hebben gezocht met het Tulpenfonds.”

Want naast de collectieve verzekering kunnen zzp’ers zich bij het Tulpenfonds tegen een scherpe premie verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. ONVZ en het Tulpenfonds vinden elkaar in de uitgebreide ondersteuning die zij zowel bij arbeidsongeschiktheid als bij ziekte kunnen bieden. Deze gaat dan ook verder dan bij andere verzekeringen.

Betaalbare AOV


En dat is nog niet alles, aldus Minten – de Boer: “Daarbij heb je als zzp’er de keuze om via de gezondheidscheck van NIPED je persoonlijke gezondheid in beeld te krijgen. ONVZ kan jou als zzp’er dan ondersteunen je gezondheid te verbeteren. De samenwerking van ONVZ en het Tulpenfonds brengt de zorgverzekering en de AOV bij elkaar. Dat is iets wat iedere zzp’er eigenlijk zou moeten willen. Want je moet er niet aan denken dat je arbeidsongeschikt bent en je hebt niets geregeld.”

Maudie Derks, CEO Acture Groep en woordvoerder Tulpenfonds: “Van de 900.000 zelfstandigen in Nederland van wie het zzp-inkomen het hoofdinkomen is, zijn er ruim 700.000 niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De meesten van hen (70 procent) vinden zo’n verzekering te duur. Maar een basisverzekering – die natuurlijk verplicht is – vinden we heel logisch. Wij denken dat het ook logisch is om een AOV af te sluiten. Het Tulpenfonds maakt het mogelijk om je vanaf 50 euro per maand te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.”

Bron: ONVZ