Van insectenburger tot geprinte pizza

Hoe nieuwe uitvindingen ons voedsel veranderen

Wist je dat er inmiddels een heuse 3D-pizzaprinter bestaat dankzij financiering van de NASA? In Kweekvlees, fake vlees en pizza’s uit de printer neemt Sebastiaan van de Water je mee langs een wervelwind aan technologische innovaties die op dit moment door de voedselsector raast.  

Huidig voedselpatroon onhoudbaar

Wat we eten, gaat de komende jaren drastisch veranderen. Ons huidige voedselpatroon is onhoudbaar, maar gelukkig schiet de technologie te hulp.

Maaltijdpillen in aantocht?

Gaan we binnenkort allemaal aan de insecten? Welke bizarre mogelijkheden bieden in het lab gekweekt vlees? Kweken we het gros van onze smaakrijke gewassen in paars verlichte flatgebouwen waar geen zonnestraal bij kan? Printen we thuis pizza’s met een 3D-voedselprinter? En hoe zit het eigenlijk met de lang geleden beloofde maaltijdpillen? Dit nieuwe deel van de serie Pocket Science praat je in no-time bij over de wetenschappelijke zoektocht naar het eten van de toekomst.

Over de auteur

Sebastiaan van de Water is freelance journalist. Hij schrijft onder meer voor New Scientist, Het Parool en HvanA. Eerder verscheen van hem in deze serie Sociale robotica – de onstuitbare opmars van menselijke machines.

Verschijningsdatum: 10 maart 2020

Omvang: 104 pagina’s

ISBN: 9789085716792

Prijs: €10,99


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen