VWS organiseert spoedoverleg met FNU, NVZ en het RIVM over te nemen maatregelen scholen

0
808

De Federatie Medisch Specialisten FMS geeft aan het zekere voor het onzekere te willen nemen. Op basis van de WHO studies lijken jongeren tot 20 jaar nauwelijks geraakt te worden door het virus en ook maar een zeer beperkte rol te spelen bij de verspreiding. Daarom zeggen artsen van het Outbreak Management Team (OMT) dat we de scholen niet moeten sluiten.

We hebben enorm veel waardering voor de docenten en schoolleiders die ons door deze moeilijke periode heen slepen. De artsen van het OMT zijn ook medisch specialisten. Het zekere voor het onzekere nemen, betekent ook dat het openbare leven stil komt te liggen. Daarbij komt dat het belangrijk is dat kinderen onderwijs blijven krijgen. En als de kinderen thuis zouden blijven, heeft dat een enorme weerslag op tal van vitale sectoren, waaronder de zorg.

Zondagmiddag om 14:00 een overleg tussen de FMS, NFU, NVZ en het RIVM

Het kabinet neemt de oproep van de FMS serieus en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert morgenmiddag om 14:00 een overleg tussen de FMS, NFU, NVZ en het RIVM. Mogelijk kan dat de standpunten nader tot elkaar brengen. Het kabinet treedt morgen eveneens in overleg met de onderwijsraden. In de loop van morgen volgt nadere berichtgeving.

Bron: Rijksoverheid

Vorig artikelFederatie Medisch Specialisten : Sluit nu alle scholen!
Volgend artikelEuropa nu epicenter van de COVID-19 pandemie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.