Europa nu epicenter van de COVID-19 pandemie

Array

In 13 nieuwe landen/gebieden/gebieden hebben zijn er nu besmettingen van COVID-19 in de afgelopen 24 uren gemeld. De directeur-generaal van de WHO zei gisteren dat Europa nu het epicentrum van de pandemie is geworden, met meer gemelde gevallen en sterfgevallen dan de rest van de wereld samen, afgezien van China.

Veel landen handelen nu op de acht pijlers van het Strategisch Paraatheids- en reactieplan van de WHO. Voor meer informatie, zie hier.


Who publiceerde op 13 maart richtlijnen over ‘Clinical management of severe acute respiratory infection (SARI) when COVID-19 disease is suspected’ on 13 March. Het document biedt clinici bijgewerkte tussentijdse begeleiding over tijdige, effectieve en veilige ondersteuning van patiënten met verdachte en bevestigde COVID-19. Voor meer informatie, zie hier.

COVID-19 situatie in getallen en nieuwe gevallen in laatste 24 uur

  • 142 539 bevestigd (9769 nieuwe)
  • 5393 sterfgevallen (438 nieuwe)
  • China: 81 021 bevestigd (18 nieuw) 3194 sterfgevallen (14 nieuw)
  • Buiten China: 61 518 bevestigd (9751 nieuw) 2199 sterfgevallen (424 nieuw)
  • 135 landen/gebieden/gebieden (13 nieuwe)

WHO-RISICOBEOORDELING

  • China Zeer hoog
  • Regionaal niveau Zeer hoog
  • Wereldwijd Niveau Zeer hoog

STRATEGISCHE DOELSTELLINGEN

De strategische doelstellingen volgens de WHO zijn:

  • De overdracht van mens op mens onderbreken, inclusief het terugdringen van secundaire infecties bij nauwe contacten en werknemers in de gezondheidszorg, het voorkomen van transmissieversterkingsgebeurtenissen, en het voorkomen van verdere internationale verspreiding;
  • Identificeren, isoleren en zorg voor patiënten in een vroeg stadium, met inbegrip van het verstrekken van geoptimaliseerde zorg voor geïnfecteerde patiënten;
  • Identificeren en verminderen van de overdracht van dierlijke bronnen;
  • Het aanpakken van cruciale onbekenden met betrekking tot klinische ernst, omvang van overdracht en infectie, behandelingsopties en versnellen van de ontwikkeling van diagnostiek, therapieën en vaccins;
  • Communiceer kritieke risico- en gebeurtenis-informatie naar alle gemeenschappen en en treed op tegen desinformatie;
  • Minimaliseer sociale en economische gevolgen door middel van multisectorale partnerschappen. Dit kan worden bereikt door een combinatie van maatregelen voor de volksgezondheid, zoals snelle identificatie, diagnose en beheer van de gevallen, identificatie en follow-up van de contacten, infectie preventie en controle in zorginstellingen, implementatie van gezondheidsmaatregelen voor reizigers, bewustmaking van de bevolking en risicocommunicatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen