Handige Handi-app vol tips voor ouders

0
1060

Hoe leer je een kind met een slechte fijne motoriek om zelf tandpasta op een tandenborstel te doen? Hoe zorg je ervoor dat je kind zich goed voelt in een rolstoel? Alledaagse vragen waar ouders die een kind met een beperking hebben tegenaan lopen. Speciaal voor hen is er nu de Handi-app met meer dan 200 tips over opvoeding en verzorging van je kind met een handicap.

De Handi-app is gemaakt voor en door ouders zelf. Ouders van kinderen met een beperking deelden hun beste tips en ideeën met CP Nederland (vereniging van mensen met cerebrale parese) en SBH Nederland (vereniging van mensen met spina bifida en hydrocephalus). De app bevat verschillende categorieën: Eten & drinken, Thuis & onderweg, Knoeien & kwijlen, Kleding & lichamelijke verzorging, Ontspanning & vakantie, Communicatie en Spelen. Er is ook een lijst waarop boeken staan met ervaringsverhalen. Duidelijke iconen en afbeeldingen maken de app aantrekkelijk en handig in het gebruik.Via de app in plaats van op het schoolplein


De app biedt ouders praktische tips waar je in het dagelijks leven veel aan hebt. ‘Zoals ouders van andere kinderen op het schoolplein tips en ervaringen uitwisselen, zo doen wij dat in een app’, vertelt Maureen Bult, projectleider.

De Handi-app is verkrijgbaar in de App-store en de Google Play-store. De ontwikkeling van de Handi-app is mogelijk gemaakt door ZonMW.

Bron: CP Nederland en SBH Nederland

Vorig artikelCoronamaatregelen: veranderingen voor mantelzorgers per 1 juli
Volgend artikelZorgDomein en Bergman Clinics digitaliseren afspraaktraject
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.